Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale\'den Kısa Kısa

Dr. Adanur, Kurban Bayramı için beslenme uyarısında bulundu

12.10.2013 14:47

Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Adanur, Kurban Bayramında doğru beslenme uyarısında bulundu.

Adanur, bayramda şeker ve şekerli besinin yanı sıra et tüketiminin de arttığını, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Etler sindirimi zor olan besinler arasında yer aldığına işaret eden Adanur, şunları kaydetti:

"Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle tüketmelidir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için  kalp damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçmamalıdır. Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir."

Bayramiç'te altyapı çalışmaları

Bayramiç Belediyesi ekipleri, ilçenin bazı bölgelerindeki altyapı çalışmalarına hız verdi.

Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Menderes ve Camicedit mahallelerinde yağmur sularının tahliyesini sağlayacak yeni hat ve menfez çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Çalışmaların toplam maliyetinin 500 bin lira dolayında olduğunu belirten Tunçer, "1970'li yıllarda yapılan hattın büyük bölümü tekrar elden geçirildi. Sağlam yağmur sularının tahliye kanallarının içleri temizlendi. Menderes Mahallesi ile Halil İbrahim Bodur caddelerinde tahliye kanallarının yapım çalışmaları devam ediyor" dedi.

Eceabat Kaymakamı Dayan'ın Kurban Bayramı mesajı

Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dayan, mesajında kamu ve özel sektör çalışanlarının, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri ile tüm Eceabat halkının bayramını kutlayıp, "Milletçe huzur ve güven ortamı içinde ulaşmanın engin mutluluğunun hep birlikte yaşadığı bu anlamlı günlerin ilçeye, ülkeye ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Biga'da sözleşmeli memurların yemin töreni

Biga Belediyesinde sözleşmeli olarak çalışan personel törenle yemin ederek asil memur oldu.

Yapılan son düzenlemeyle sözleşmeli personelin memur kadrosuna alınmasıyla belediyede çalışan 16 sözleşmeli personel Biga Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle yemin etti.

Törene katılan Belediye Başkanı Mehmet Özkan, memurları kutladı.

Ayvacık'ta tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği kursu başladı

Ayvacık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği kursu başladı.

Ziraat mühendisi Harun Engin'in eğitmen olarak yer aldığı kurs sonunda başarılı olan adaylara sertifikaları verilecek.

Engin, yaklaşık 15 kursiyerin katıldığı kurs sonunda başarılı olanların, Çanakkale Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna  başvurup, 100 bin liraya kadar hibe almaya hak kazanabileceğini söyledi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement