Canik'ten Dershanelerin Dönüşümüne Örnek Model - Son Dakika
Yerel

Canik'ten Dershanelerin Dönüşümüne Örnek Model

Canik\'ten Dershanelerin Dönüşümüne Örnek Model

Canik Belediyesi, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde 4 yıl önce kurduğu etüt merkezleri ile Başbakan Erdoğan'ın istediği dershanelerin dönüşümüne örnek model oluşturdu.

04.07.2014 17:26

Canik Belediyesi, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde 4 yıl önce kurduğu etüt merkezleri ile Başbakan Erdoğan'ın istediği dershanelerin dönüşümüne örnek model oluşturdu.

Türkiye'nin en önemli eğitim kampüslerinden birine sahip olan Canik Belediyesi, hayata geçirdiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde kurduğu etüt merkezleri ile çocuk ve gençleri geleceğe hazırlarken, Başbakan Erdoğan'ın özel önem verdiği dershanelerin dönüşümüne de örnek model oluşturuyor. İçinde çocuklar ve gençlere yönelik kreş, anaokulları, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi gibi eğitim tesisleri bulunan dev kampüs, kadınlara yönelik 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile yaşlılar için İkinci Bahar Yaşam Merkezi gibi sosyal ve kültürel tesislerle 7'den 77'ye her yaştan insana hitap ediyor.

MANEVİ DEĞERLERİ ÖNEMSEYEN GENÇLİK

Eğitime özel önem veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in hayata geçirdiği etüt merkezlerinde, öğrenciler temiz ve güvenli ortamlarda takviye ders görürken, büyükler de 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile İkinci Bahar Yaşam Merkezi gibi sosyal ve kültürel tesislerde kendilerini geliştiriyor. Aile Okulları ise, Mutlu bir Canik için mutlu anne-babalar yetiştiriyor. Eğitime ve aileye yaptıkları yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bıraktığımız 10 yılda görevimiz olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yaptık. Manevi değerleri önemseyen, bilgili bir gençlik için eğitime yatırım yapıyoruz. Başbakanımızın özel önem verdiği dershanelerin dönüşümüne en iyi örnek kurduğumuz etüt merkezleridir" diye konuştu.

4 YILDIR ÇOCUKLARIN HİZMETİNDE

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü ziyaret ederek buradaki etüt merkezlerini gezen ve öğrencilerle görüşen Canik Belediye Başkanı Osman Başkan Genç, "Kampüs gerçekten tam donanımlı bir yaşam merkezidir. Hayatın her alanında 7'den 77'ye herkese hitap edecek bir yaşam merkezi. Eğitim bizim önceliğimizdir. İmkanı olmayan ve çocuklarını dershaneye gönderemeyen ailelerin, çocuklarının yarıştan geri kalmaması için etüt merkezleri açtık. Sayın Başbakanımızın dershanelerin dönüştürülmesi projesini 4 yıl önce hayata geçirdik. Ailelerin çocuklarına katkı sağlayacağı, devletin ise kendi okulları ile birlikte takviye kurslarını verebileceği bir modeli oluşturduk. Burada 3. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilerin eksikliklerini giderebileceği bütün etüt merkezlerini kurduk. Bunu 4 yıldır devam ettiriyoruz. Ayrıca bizim kendi değerlerimizin öne çıkması için yaz kursları düzenliyoruz. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ne yakışacak şekilde bütün kültür etkinliklerini yapıyoruz. Yani çocuklarımız etüt eğitiminin yanında, manevi, kültürel, sanatsal ve sportif dersler de görebiliyor" diye konuştu.

Ailelerin etüt merkezlerinde çocuklarının ne kadar mutlu olduğunu yerinde gördüğünü dile getiren Genç, "Hem temizlik ve hijyen bakımından hem de güvenlik noktasında önemli bir tesis. Sadece Karadeniz'de değil, Türkiye'de az bulunabilecek bir kampüs. Dershaneleri devam ettirmek isteyenler gelip burada dershanelerin nasıl dönüştürüldüğünü görsünler. Eğer hedef çocuklarımızsa, hedef ailelerimizse, hedef insanımızsa burada sadece etüt merkezleri yok. Burada anaokulumuz, kreşimiz, Aile Eğitim Merkezimiz, İkinci Bahar Yaşam Merkeziz de var. Aile toplumun en önemli temel taşlarından birisi. Milletimizin var oluş sebebini biz aileye borçluyuz. Ailelerimiz dağılırsa milletimiz dağılır. Milletimizin varoluşuna katkı sağlamak için ilçemizin değişik noktalarında aile okulları açtık. Buralarda Anne-baba eğitimleri, gençlere evlilik öncesi eğitimler veriliyor. Hedef mutlu aile, mutlu şehir. 2023'e gençleri böyle taşırız. Hedef zengin ve özgür bir Türkiye'dir. Bu hedef için dünya lideri Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığını özlemle bekliyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'ten Dershanelerin Dönüşümüne Örnek Model - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement