Çankırı'da Organ Bağışı - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Organ Bağışı

Çankırı\'da Organ Bağışı

Tedavi gördüğü Çankırı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen Emine Çoban'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

21.03.2013 14:31

Tedavi gördüğü Çankırı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen Emine Çoban'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çağatay Topçu, Çoban'dan alınan organların 7 kişiye can verdiğini ifade etti. Başhekim Topçu, Çankırı'da ilk defa beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organlarının başkalarına nakledileceğini kaydederek, "Bir böbreği İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, akciğeri İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne, kalp Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne, 2 korneası Ankara Göz Bankası Hastanesi'ne, diğer böbrek ve karaciğer ise Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi" dedi.

Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesiyle organ bağışı konusunda irtibata geçildiğini ifade eden başhekim Topçu, aileye organ bağışı konusunda bilgi verildiğini ve ailenin konuya sıcak baktığını kaydetti.

Organ bağışının önemini vurgulayan Topçu, Çoban'ın ailesine başsağlığı dileyerek, "Burada kaybedilen bir hasta, bilinçli bir aile sayesinde 7 hastaya umut oldu. Her zaman söylediğimiz gibi organ bağışı hayat kurtarıyor. Emine Çoban'ı bugün öğle namazına müteakip defnedeceğiz ama o 7 farklı bedende yaşayacak" dedi.

Öte yandan öğle namazına müteakip defnedilen Çoban'ın cenaze törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve yakınları katıldı. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Organ Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement