Çankırı'da Türk Dili ve Edebiyatı Iıı. Ulusal Öğrenci Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Türk Dili ve Edebiyatı Iıı. Ulusal Öğrenci Sempozyumu

Çankırı\'da Türk Dili ve Edebiyatı Iıı. Ulusal Öğrenci Sempozyumu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü tarafından 3. düzenlenen Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci sempozyumu 8 Mayıs 2015 Cuma günü Çankırı Karatekin Üniversitesinde gerçekleştirildi.

08.05.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü tarafından 3. düzenlenen Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci sempozyumu 8 Mayıs 2015 Cuma günü Çankırı Karatekin Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Açılışına Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörü Ali İbrahim Savaş'ında katıldığı sempozyuma Türkiye genelinden 10 Üniversiteden 32 öğrenci bildirileri ile katıldı.

Sempozyumla ilgili bilgi veren Çankırı Karatekin üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Çakır sempozyumla üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı son sınıflarındaki öğrencilerin bitirme tezi altında bir tezlerin kütüphanelerde tozlu raflarda kalmasını istemediklerini daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek "İstiyoruz ki bu tezler bilimsel olarakta konuşulsun, tartışılsın, bunlara dayalı olarak bildirilerin üretilmesini istiyoruz. Bu sempozyumu ilk olarak sadece üniversitemizde sonra bölgemizde şimdide ulusal olarak yapıyoruz. Bildirilerin içeriklerine baktığımız da Türk Dili ve Edebiyatının alt dalları olan Türk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Eski Türk Dili ve Yeni Türk Dili alanın da bildiriler sunulacağı görülüyor. Bildirilerde edebiyatla ilgili çok değişik içerik ve fikirlerle çok önemli konular tartışılacağı için bu anlamda da çok önemli" dedi.

Sempozyum ile ilgili görüşlerini açıklayan Karadeniz Teknik Üniversitesinden Samih Yıkılgan ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden Nazlı Asena Berkörs'te, sempozyumda sunum tecrübesi ve akademik kariyer için ilk adımı atacak olmaları açısından çok önemli olduğunu söylediler.

Sempozyum sonunda katılımcı öğrencilere sertifika verildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Türk Dili ve Edebiyatı Iıı. Ulusal Öğrenci Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement