Çaturoğlu'ndan Alaplı'ya Kaynak Suyu Kalitesinde İçme Suyu Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Çaturoğlu'ndan Alaplı'ya Kaynak Suyu Kalitesinde İçme Suyu Müjdesi

Çaturoğlu\'ndan Alaplı\'ya Kaynak Suyu Kalitesinde İçme Suyu Müjdesi

AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Gümeli beldesinde yapılacak olan içme suyu göleti,arıtma ve isale hattı projesinin tamamlanmasıyla ilçenin kaynak suyu kalitesinde içme suyuna kavuşacağını söyledi.

16.08.2012 17:42

AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Gümeli beldesinde yapılacak olan içme suyu göleti,arıtma ve isale hattı projesinin tamamlanmasıyla ilçenin kaynak suyu kalitesinde içme suyuna kavuşacağını söyledi.

AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Gümeli beldesinde yapılacak olan içme suyu göleti, arıtma tesisi ve isale hattı projesinde mutlu sona yaklaştıklarını belirterek," Alaplı ilçemize kaynak suyu kalitesinde içme suyu geliyor" dedi.

Bu projenin Alaplı'ya devlet eliyle yapılan en büyük yatırımlardan birisi olduğunu belirten Çaturoğlu,"Şu an Türkiye gündemin en çok meşgul eden konulardan birisi belki de en önemlisi içtiğimiz

suların sağlıklı olup olmadığıdır. Bu konuda gerek yazılı gerekse sözel ve görsel basında oldukça fazla sayıda yorum ve haber çıkmakta, insanımız bunların karşısında kafası karışmakta ve dehşete düşmektedirler. Ancak Alaplı insanı bu konulara kafasını takmasına gerek yoktur. Çünkü bu sorunun kökten çözümü için siyasi sivil ve kamusal

partnerlerimiz ile uzun bir süredir

çalışıyoruz ve netice de alıyoruz.

Buradan tüm Alaplı halkına çok önemli bir müjde vermek istiyorum.

Alaplı'mıza kaynak suyu kalitesinde içme suyu geliyor. Alaplı'mızın 49 köyü, Gümeli beldesi ve Alaplı ilçe merkezi ile birlikte tersane ve organize sanayi bölgelerimizin istifade edeceği ve Gümeli beldesinde yapılacak olan içme suyu göleti, arıtma tesisi ve isale hattı projesinde mutlu sona yaklaşmış bulunmaktayız. DSİ Genel Müdürlüğü Kastamonu Bölge Müdürlüğünce takip edilen projeyi yapan Petek firması sondaj çalışmalarını bitirmiş, projenin sondaj sonuçlarına ve bittiğinde bu projeden istifade edecek bölgenin 30 yıl sonraki nüfusu göz önüne alınarak gölletin ebatlandırılması çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl içerisinde bu projenin yapım ihalesinin yapılmasını bekliyoruz.

Bu proje tamamlandığında musluklarımızdan kaynak suyu kalitesinde

içebilir ve

kullanılabilir

temiz ve sağlıklı bir

suya kavuşmuş olacağız.

Bu proje Alaplı'mız da devlet eliyle yapılan en büyük yatırımlardan biridir ve en önemlisidir. Örnek bir projedir ve Alaplı bu konuda şanslıdır. Çünkü 1000 ilçeye 1000 gölet kapsamında yapılacak olan bu proje bölgede ilk ve tekdir" dedi.

Alaplı halkının bu projenin hayata geçmesini beklediğini belirten Çaturoğlu," Alaplı halkının kahir ekseriyeti bu önemli projeyi sonuna kadar desteklemekte ve hayata geçmesi için zamanı iple çekmektedirler. Ancak her iyi ve yeni şeye olduğu gibi bu hizmete de sayıları birkaç kişide olsa 'çarşı her şeye karşı misali karşı çıkanlara da rastlıyoruz. Hatta karşı çıkışlarını meşrulaştırmak için bu göletten enerji üretileceği gibi aslı astarı olmayan iddialar ortaya atmaktadırlar. Bu hareketlerin eğer kasıt ve art niyet yoksa bilgisizlikten kaynaklandığını düşünüyoruz. Kavga etmek yerine onları bilgilendirmemiz gerektiğini çünkü bilginin en iyi çözüm olduğunu biliyoruz.

Çünkü proje içme suyu sağlamanın yanı sıra o bölgede oluşturacağı doğal çevre ile Gümeli'yi cazibe merkezi yapacaktır. Enerji üretileceği ise külliyen yalandır. Sadece içme suyu amaçlıdır.

Tüm Alaplı'mıza ve bölgemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese şükranlarımızı arz ediyoruz" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaturoğlu'ndan Alaplı'ya Kaynak Suyu Kalitesinde İçme Suyu Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement