Çelikhan'da Demokrasi Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çelikhan'da Demokrasi Yürüyüşü Düzenlendi

Çelikhan\'da Demokrasi Yürüyüşü Düzenlendi

Adıyaman’nın Çelikhan ilçesinde darbe girişimine karşı demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi.

25.07.2016 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'nın Çelikhan ilçesinde darbe girişimine karşı demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi.

Demokrasi yürüyüşüne Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Alper Şentürk,İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan ve binlerce vatandaş katıldı.

Demokrasi yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Üçgen Parkı etrafından devam edip yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Çarşı Meydanı'nda kurulan platformda yapılan konuşmalar Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut,bu güne kadar çok darbe gördüğünü belirterek böyle alçakça yapılan bir darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Başkan Bulut, "Bu girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın ile Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın dik duruşu ve Türk halkının iradesi bertaraf etti. Türk milleti Dünyaya demokrasi dersi verdi. Biz bu demokrasi nöbetimizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve meydanları boş bırakmayacağız. Her gece sabahın ilk ışıklarına kadar buradayız bizimle demokrasi nöbetine katılan milli irademize sahip çıkan ilçe halkıma teşekkür ediyorum" dedi.

Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya,darbe girişiminin ilk gününde iznini yarıda kesip görevinin başına döndüğünü belirterek, yaşanılan sıkıntıları anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı.

Kaymakam Kaya, "Biz ilçe halkıyla beraber demokrasi nöbeti için gece her gece meydandayız. Demokrasi nöbetimiz coşkuyla devam ediyor. Alınan OHAL tedbiriyle kesinlikle halkın yaşamını hiçbir şekilde etkilemeyecek. Vatandaşlarımız rahat olsun müsterih olsun" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikhan'da Demokrasi Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement