Çelikhan'dan Suriyeli Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Yerel

Çelikhan'dan Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Çelikhan\'dan Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde STK'lar tarafından oluşturulan platform tarafından toplanan yardımlar, Suriyeli sığınmacılara gönderilmeye devam ediyor.

19.02.2013 11:18

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde STK'lar tarafından oluşturulan platform tarafından toplanan yardımlar, Suriyeli sığınmacılara gönderilmeye devam ediyor.

Çelikhan'daki bütün sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Suriyelilere yardım platformu oluşturuldu. Suriyelilere Yardım Platformu adı altında şimdiye kadar 6 kamyon gıda, giyecek ve temel eşyanın yanı sıra 35 bin TL para gönderildiğini belirten Platform Sözcüsü Abumüslüm Çakmak, "Suriyeli kardeşlerimize reçel hazırlayıp göndermeyi uygun gördük. Oluşturduğumuz bir ekiple Malatya ve çevre köylerinden kurutulmuş kayısı topladık. Amacımız 5 ton ve civarıydı ancak halkımız öyle ilgi gösterdi ki bunu 15 tona çıkardık. Toplanan kayısıları platform üyesi derneğimizin mutfağında işleyip reçel haline getiriyoruz. Yaptığımız reçeller Suriyeli sığınmacıların kamplarına gönderilecek"dedi.

Reçel yapımı esnasında incelemelerde bulunan Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren'e, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve İlçe Müftüsü Orhan Turan da eşlik etti.

Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, "Suriyeli sığınmacıların yaşantılarını ve yaşanan insanlık dramını yakinen biliyoruz. Devlet olarak elimizden gelen yardımı yapmaya gayret gösteriyoruz. İlçemizde böyle bir platformun oluşturulması, güzel bir dayanışma örneği gösterilerek Suriye halkına kucak açılması memnuniyet vericidir. Bu vesileyle tüm ilçe STK temsilcilerine teşekkür ediyorum. İlçemiz yardım kampanyalarında beklenen desteği veriyor" dedi.

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora da, "İlçemiz Suriyeli kardeşlerimiz için yardımlar konusunda gereken duyarlılığı göstermektedir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikhan'dan Suriyeli Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement