Çeşme'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Çeşme'de Kurtuluş Coşkusu

Çeşme\'de Kurtuluş Coşkusu

Çeşme'nin 91'nci kurtuluş yıl dönümü ilçede büyük bir coşku ile kutlandı.

17.09.2013 15:39  Güncelleme: 15:45

Çeşme'nin 91'nci kurtuluş yıldönümü ilçede büyük bir coşku ile kutlandı. Sabah saatlerinde halk korteji ve bando ile başlayan 16 Eylül Kurtuluş Şenliği, Volkan Konak konseri ve ilçe semalarını renklendiren havai fişek gösterileri ile devam etti.

Çeşme'nin kurtuluşunun yıldönümü olan 16 Eylül ilçede büyük bir coşkuyla kutlandı. İlçede, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile korteji oluşturan ve tören alanındaki binlerce Çeşmeli ve turistlerin de katılımıyla muhteşem bir tören düzenlendi. Çeşme Çarşısı başında oluşturulan bando ve halk kortejiyle başlayan yürüyüş, çelenk sunumu, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam etti. Kurtuluş halkında şiir okuyan 83 yaşındaki Kore Gazisi Hayrettin Suakar ile renklenen 16 Eylül Kurtuluş Şenliği coşkusu, Kuva-i Milliye Derneği ve Çeşme Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin, zeybek gösterisi doruğa ulaştı.

Törende konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme için 16 Eylüllerin çökmüş bir ülkenin birlik ve beraberlik duygularıyla inşa ettiği cumhuriyeti simgelediğini belirtti. Kurtuluştan itibaren ümmet kavramının ulus, kul kavramının yurttaşa dönüştüğünü kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, bu tarihin Anadolu bireylerinin özgür insan olma tarihinin de başlangıcı olduğunu vurguladı. Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: "Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelenin tüm safhasında kanının son damlamasına kadar savaşıp destanlar yazan tarihimizin unutulmuş kahramanları ve Mehmetçik ile aziz şehit ve gazilerimize bugün bu özgür yaşamı canları pahasına hediye eden tüm ecdadımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 91. yılını kutladığımız özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş günümüz ve barış bayramımız hepimize kutlu olsun" dedi.

16 Eylül Kurtuluş Şenliği kapsamında akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alan Volkan Konak da Çeşmelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği ücretsiz konsere yaklaşık 9 bin kişi katıldı. Çeşme Açıkhava'nın tamamen dolduğu gecede 16 Eylül coşkusunu hayranlarıyla birlikte yaşayan söylediği şarkılarla dinleyicilerin kulaklarının pasını silen Kuzeyin Oğlu Konak anlattığı kısa hikayelerle de seyircileri kahkahalara boğdu. Türkiye'nin farklı yörelerine ait eserler seslendiren Konak'a seslendirdiği birçok eserde seyirciler de eşlik etti. Cerrahpaşa adlı parçası ve İzmir Marşı'nda, Konak binlerce seyirci ile birlikte düet yaptı. Konserin sonuna doğru düzenlenen havai fişek gösterileri Çeşme semalarını renklendirdi, coşkuyu doruğa çıkardı. Konser aniden bastıran şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle 15 dakika kadar erken sonlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşme'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement