Çevre İllerde Görülen Hastalık Belirtileri Nedeniyle Yozgat'ta Canlı Hayvan Pazarları Kapatıldı - Son Dakika
Yerel

Çevre İllerde Görülen Hastalık Belirtileri Nedeniyle Yozgat'ta Canlı Hayvan Pazarları Kapatıldı

Yozgat'taki tüm canlı hayvan pazarları, çevre illerde bulunan hayvanlarda görülen şap hastalığı vakaları nedeni ile tedbir amaçlı süresiz olarak kapatıldı. Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, "Yozgat’ımızda şu an hastalık yok ama aşılamalar başladı, tedbir amaçlı" dedi.

01.03.2023 15:01  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat'taki tüm canlı hayvan pazarları, çevre illerde bulunan hayvanlarda görülen şap hastalığı vakaları nedeni ile tedbir amaçlı süresiz olarak kapatıldı. Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, "Yozgat'ımızda şu an hastalık yok ama aşılamalar başladı, tedbir amaçlı" dedi.

Yozgat İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda il genelindeki canlı hayvan pazarları süresiz olarak kapatıldı.  Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, çevre illerde besi hayvanlarında şap hastalığının görülmesi nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Tarım müdürlüğünden konu hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Selvi, çevre illerde belirtilerin başlamasından dolayı tedbir amaçlı canlı hayvan pazarlarının süresiz kapatıldığını belirtildiğini bildirdi.

"VETERİNERLERİMİZİN ÇOĞU DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ"

"Yozgat'ımızda şu an hastalık yok ama aşılamalar başladı, tedbir amaçlı" diyen Selvi, şunları kaydetti:

"Depremde oldu, afet var, memurlarımızın, veterinerlerimizin çoğu deprem bölgesine gitti, oradaki hayvanlar için, orada yapılacaklar işler için. İlimizde de şu an aşılama başladı. Bu aşılama süresinde de üyelerimiz, hayvancılarımız bize de geliyor, diyorlar ki; pazarlar niye kapandı, niye alım-satım yapamayacağız? En güzeli tedbir almak, tedbiri güzel bir şekilde alırsak, güzel bir şekilde evimizdeki hayvanlarımızı değerlendiririz. Hastalık girmeden biz bu işi başta çözeriz. Onun için sabırlı olacağız, hayvanlarımızı aşılattırıp veya sevkiyat yaparken aşılı, belgeli, güzel sistemli bir şekilde bu işi yürütmemiz lazım. Bütün üyelerimize, hayvancılarımıza öneride bulunuyorum, biz de içinde dahiliz, hayvancılık yapıyoruz, şimdi hastalık bir girdiği zaman Allah vermesin soruyoruz çevre ilerden, daha ağır bir şap girdiği zaman hayvan fiyatları yüksek, bir hayvanım maliyeti çok, ondan dolayı evimizde güzel bir şekilde sabırlı bir şekilde bu hayvanları bir hastalığa yakalatmadan tedavilerini, aşılarını yaptırıp, ondan sonra sahaya çıkmamız lazım."

"YOZGAT'TA HASTALIK YOK AMA TEDBİR AMAÇLI PAZARLAR KAPALI"

Selvi, "Yozgat il genelinde faal çalışan büyük pazarlarımızdan dört tane falan var. İlçelerimizin hepsinde de çıkıyor pazarlar da kış mevsimde pek olmuyor. Baharın böyle hayvanların çok pazara çıkacağız şekilde 6-7 tane pazarımız var, oluyor pazarlar. Kışın Boğazlıyan, Sorgun, Yerköy böyle milletin daha iyi gideceği pazarlar bunlar. Yozgat'ta şu an hastalığı yok ama tedbir amaçlı, pazarlar kapalı. Hastalık girdikten sonra zaten bir şeye yaramıyor. Önemli olan girmeden tedbir almak, hepimiz için çok iyi" dedi.

Çevre İllerde Görülen Hastalık Belirtileri Nedeniyle Yozgat\'ta Canlı Hayvan Pazarları Kapatıldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çevre İllerde Görülen Hastalık Belirtileri Nedeniyle Yozgat'ta Canlı Hayvan Pazarları Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement