Ceyda Çetin Erenler: "Kütahya'da Kadın Adayı Rekorunu AK Parti Kırmıştır" - Son Dakika
Yerel

Ceyda Çetin Erenler: "Kütahya'da Kadın Adayı Rekorunu AK Parti Kırmıştır"

Ceyda Çetin Erenler: "Kütahya\'da Kadın Adayı Rekorunu AK Parti Kırmıştır"

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların eşitlik, kalkınma daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını kaydetti.

09.03.2014 12:09

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların eşitlik, kalkınma daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını kaydetti.

Erenler, yaptığı açıklamada, "Bir toplumda kadına gösterilen saygı verilen değer hak ve sorumluluklar o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirtmektir. Kadınlar her dönemde varlığını hissettirmiş geçmiş dönemlerde kadılık, müderrislik, vaizlik, şairlik, vezirlik, müşavirlik gibi birçok görevler almış eski Türk devletlerinde hakan ve hatun etkinliklere birlikte katılmış beraber anılmıştır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti nin kuruluşundan itibaren kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil bütün toplum için bir eksikliktir diyerek bu alanda ciddi çalışmalara yapılmasını sağlamıştır.

Ak Parti Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'de kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonunu kurmuştur. Listelerde başkanımızın talimatıyla her üç kişide bir kadın bir genç kuralı uygulanarak Kütahya genelinde 18 kadın arkadaşımız belediye meclisi Kütahya merkezde 6 il genel meclisi adayımızdan ikisi Domaniç ilçemizde, iki il genel meclisi adayımızdan biri kadın olmak üzere 3 kadınımızda il genel meclisi listelerinde yer almış, bu sayılarla diğer partiler arasında kadın sayısı rekorunu kıran ilimizde bir kez daha AK Parti olmuştur. Türkiye genelinde de 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde 17 belediye başkanlığı, bin 811 belediye meclis üyeliği, 49 il genel meclis üyeliği kadın adayımız vardır.Türkiye nin huzura ihtiyaç duyduğu bu dönemde bunu tesis edecek en büyük dil, kadınlarımızın gönül dilidir, duygusudur" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceyda Çetin Erenler: 'Kütahya'da Kadın Adayı Rekorunu AK Parti Kırmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement