Cezaevlerindeki Açlık Grevleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cezaevlerindeki Açlık Grevleri

Cezaevlerindeki Açlık Grevleri
29.10.2012 16:04

Cezaevlerindeki açlık grevleri nedeniyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde toplanan bir grup oturma eylemi yaptı.

Cezaevlerindeki açlık grevleri nedeniyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde toplanan bir grup oturma eylemi yaptı.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir araya gelen ve buradan Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yürümek isteyen gruba polis "İzin alınmadığı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na aykırı olduğu" gerekçesiyle izin vermedi. Polisin belli aralıklarla ve 5'erli kişiler halinde geçişlerine izin verdiği gruptakiler, daha sonra cezaevi önünde bir araya geldi.

Burada gruba yönelik bir konuşma yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, dün Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde başlattıkları oturma eylemine, valiliğin kararıyla son verildiğini belirterek,

"Bu açlık grevleri, daha fazla büyümeden binlere 9 bine ulaşmadan hükümetin, Adalet Bakanlığı'nın sorunun çözümü yönünde bir adım atması gerekir" dedi.

Yaklaşık 1 saat oturma eylemi yapan gruptakiler, yarın yapılması planlanan etkinlik için broşürler dağıtıp olaysız dağıldı.

Muhabir: Nail Kadırhan-Ümit Özdal

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezaevlerindeki Açlık Grevleri - Son Dakika


Advertisement