CHP Van'da Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

CHP Van'da Kadınlar Gününü Kutladı

CHP Van\'da Kadınlar Gününü Kutladı

CHP Van İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

08.03.2014 11:33  Güncelleme: 11:32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Düzova, kadınların, ailenin ve toplumun temelini oluşturduğunu belirterek, "Sevginin, saygının ve hoşgörünün sembolü olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor. Bu anlamlı günde tüm dünya kadınlarına sevgilerimizi yolluyoruz" dedi.

Türk kadınlarının yüzde 39'unun fiziksel şiddete maruz kaldığını ifade eden Düzova, "Her 10 kadından 4'ü eşi ya da birlikte olduğu kişi tarafından fiziksel şiddete maruz kalıyor. Kadınların yüzde 44'ü duygusal şiddet görüyor. Ortaya çıkan bu tablo yürekleri dağlıyor. Biz kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkan olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Cemal Şen ise, Türkiye'de kadın cinayetlerinin bir türlü son bulmadığını belirterek, "Ülkemize bakıldığında kadın veya diğer adıyla namus cinayetlerinin önü bir türlü alınamamaktadır. Bu konuyla ilgili olarak halk yeterince bilinçli değildir. Din töre veya erkeklik değerleri gerekçe gösterilerek kadınlarımız hunharca katledilmektedir" dedi.

Çocuk yaşta evlilik, kadınların temsil sorunu, namus sorunu ve mobbing ile ilgili ciddi ve ayrıntılı yasaların çıkartılması ve cezaların ağırlaştırılması gerektiğini dile getiren Şen, "Önümüzde acilen çözülmesi gereken bu sorunlar öylece durmakta ve her gün hayatımızı zehirlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle şanlı 8 Mart direnişini selamlıyor, tüm kadınların, kadınlar gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

CHP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kurukcu, Tuşba İlçe Belediye Başkan adayı Taner Coşkun, İpekyolu İlçe Belediye Başkan adayı Cahit Akbaş ve kadınların katıldığı program sonunda tüm kadınlara karanfil dağıtıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Van'da Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement