Çifte Şölen Başladı - Son Dakika
Yerel

Çifte Şölen Başladı

Çifte Şölen Başladı

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediyenin önderliğinde hayırsever vatandaşların da katılımı ile çiftçilerin bol ürün, esnafların hayırlı kazanç, vatandaşlarında her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunmak maksadıyla uzunca bir süredir yapılan “Geleneksel Toplu Sünnet ve Büyük Hayır” etkinliği başladı.

17.05.2014 20:28

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediyenin önderliğinde hayırsever vatandaşların da katılımı ile çiftçilerin bol ürün, esnafların hayırlı kazanç, vatandaşlarında her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunmak maksadıyla uzunca bir süredir yapılan "Geleneksel Toplu Sünnet ve Büyük Hayır" etkinliği başladı.

Daha önceden sünnet ettirilen dar gelirli ve kimsesiz 24 çocuk ile Belediye Hizmet Binası önünde toplu fotoğraf çektiren Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, bu yılki çifte şölenin Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle buruk geçtiğini ve bu yüzden bazı etkinlikleri iptal ettiklerini bildirdi.

Çevre Hatmi ve duaların yapılmasının ardından törene katılan Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur başta olmak üzere Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Vural Kavuncu, Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavaf, Kütahya'nın Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Girgin, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarında katılımı ile helva karma şenliğine geçildi. Protokol üyeleri yarın vatandaşlara ikram edilmek üzere kızgın ateşte pişirilen helva kazanlarını karıştırırken kan ter içinde kaldı.

Daha sonra sünnet çocukları aileleriyle birlikte bir otobüse bindirilerek şehir içerisinde klakson çalınmadan tur attırıldı.

Yarın da Şölenin ikinci ayağını oluşturan Büyük Hayır etkinliği kapsamında yaklaşık 20 bin kişiye saat 10.00'dan akşam saat 18.00'e kadar çorba, et, helva, pilav ve kompostodan oluşan mönü belediye Meydanında kurulan Bereket Sofralarında halka ikram edilecek.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çifte Şölen Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement