Çomü'de Öğrenci Sayısı Arttı - Son Dakika
Yerel

Çomü'de Öğrenci Sayısı Arttı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) öğrenci sayısı geçen yıllara oranla arttı.

02.01.2012 14:02

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) öğrenci sayısı geçen yıllara oranla arttı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin tarihi boyunca bir yılda 5 bin 243 yeni öğrenci alarak kendi rekorunu kırdığını, yüzde 19.3 oranında artış yaşandığını bildirdi.

Üniversitenin 20 yıllık tarihi boyunca ilk kez bin 785 yüksek lisans, 337 doktora öğrencisi olmak üzere 2 bin 122 enstitü öğrencisine ulaştığını dile getiren Laçiner, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz sayıdan çok kalite. Ancak sayısal artışlar kaçınılmaz görünüyor. Yeni fakülteler ve bölümler buna bizi zorluyor. Ayrıca ilçelerde atıl duran kapasitelerimiz var. Bazı ilçelerde 2 bin 500 öğrencilik kapasite varken 200-300 öğrenciyle durmak yarardan çok zarar veriyor. Çünkü verimli ölçeği tutturamazsanız öğrenci sayısındaki azlık kaliteye katkı sağlamıyor. Önemli olan öğrenci sayısının üzerinde bir artışı öğretim elemanlarında, özellikle de öğretim üyelerinde sağlayabilmek. Bu da 2011'de fazlasıyla yaşandı. Öğrenci sayısı rekor düzeyde artmış olmasına rağmen, öğretim üyesi sayısındaki artışı bu oranı geçti. 2012'de daha iyisini yapabileceğimize olan inancım tam. Ekibimiz yeni öğretim elemanları bulmada çok iyi. Bu konuda belki de Türkiye'nin en iyi ekibine sahibiz. Bunu fiziksel iyileştirmelerle birleştirdiğimizde 2012'de çok büyümüş ve niteliği tahminlerin çok ötesinde artmış bir ÇOMÜ inşa etmiş olacağız."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü'de Öğrenci Sayısı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement