Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Rektör Laçiner, TÖMER ile Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi öğrencileriyle bir araya geldi

11.12.2013 14:22

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, TÖMER ile Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi öğrencileriyle buluştu.

Laçiner, Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Cemil Meriç Toplantı Salonu'nda düzenlenen kaynaşma toplantısındaki konuşmasında, üniversitenin uluslararası öğrenci sayısını artırmayı stratejik hedef olarak belirlediğini söyledi.

ÇOMÜ'de 50 ülkeden 600'e yakın öğrencinin bulunduğuna işaret eden Laçiner, "Önümüzdeki sene hedefimiz bu sayıyı binin üzerine çıkarmak. Olabildiğince çok uluslararası öğrenciyi Çanakkale'de görmek istiyoruz. Daha nitelikli bir üniversite eğitimi için dünyanın dört bir tarafından farklı renkte çiçekleri bir araya getirmek zorundayız" dedi.

Laçiner, TÖMER'de çok nitelikli öğretmenler bulunduğunu belirterek, "Geçen yıl çok güzel sonuçlar aldık. Çok kısa sürede akademik eğitim alabilecek kadar Türkçe öğrenmeyi başardı arkadaşlarımız. Dilin asıl öğreticisi öncelikle kendinizsiniz. Siz isterseniz Türkçe'yi daha kısa sürede ve daha güzel öğrenebilirsiniz. İstemezseniz dünyanın en iyi öğretmeni de olsa size hiçbir şey aktaramaz, veremez" diye konuştu.

TÖMER Kurucu Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç ise yurt dışından üniversiteye gelen öğrencilerin oldukça sosyal olduğunu ifade ederek, "TÖMER, 3 yılı aşkın zamandır Türkçe öğretiyor. Bu süre zarfında bini aşkın insana Türkçe öğrettik ve bunları belgeledik. Şu an için 21 ülkeden 80 öğrenci var ama 10 katı kapasitemiz mevcut. Biz bunun sayısını kat be kat arttırabiliriz. Hem bölgesel hem ulusal olarak en üstteyiz" şeklinde konuştu.

- ÇOMÜDAM'a yeni cihaz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezine (ÇOMÜDAM) "ozon jeneratörü" alındı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Saçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ozon jeneratörünün BAP destekli projeyle alındığını, cihazın sadece kalp damar cerrahisi için değil birçok branşın kullanımına açık olduğunu söyledi.

Ozon cihazının kliniklerde kullanımının yaygınlaştığını aktaran Saçar, deney hayvanları üzerinde yapılan araştırmalarda cihazın özellikle kalp damar cerrahisi alanında, sentetik damar enfeksiyonu ve kalp kapak enfeksiyonlarında kullanıldığını belirtti.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Toman ise ozonu, daha çok ilaçlarla desteklenen tedaviden ziyade bilimsel anlamdaki tıbbın destekleyicisi ve tamamlayıcısı olarak gördüklerini bildirdi.

Toman, ozonun ilaçlardan farklı olarak vücudun kendi iç dinamiklerini harekete geçirerek canlıya, mikroplarla ve çeşitli hastalıklarla savaşma yetisini sağladığını ifade ederek, "Özellikle bel ve diz ağrısı gibi çeşitli ağrı tedavilerinde Türkiye'de şu an popüler olan ozon. Bunun dışında dünyanın çeşitli ülkelerinde daha çok mikroorganizmaların antimikrobiyal tedavisinde, onkolojik ilaçların yan etkilerinin azaltılmasında, çeşitli bağışıklık sistemi hastalıkların, kronik yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü gibi rahatsızlıkların tedavisinde bütünleyici tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.

Ozon tedavisinin kan yoluyla, doğrudan eklem içlerine veya vücudun çeşitli alanlarına enjekte edilerek uygulandığını belirten Toman, yaptıkları deneysel çalışmalarda ozonla ilgili keşfedilmeyi bekleyen etki mekanizmalarını laboratuvar ortamında araştırdıklarını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement