Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek ve anında müdahale edebilmek amacıyla bir takım tedbirler aldıklarını söyledi.

22.12.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek ve anında müdahale edebilmek amacıyla bir takım tedbirler aldıklarını söyledi.

Baysan, yaptığı açıklamada, kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi ve vatandaşların huzur içinde seyahat edebilmeleri için Fen İşleri Müdürlüğü tarafından "Kar ve Buzla Mücadele Güzergah Eylem Planı" hazırlandıklarını belirtti.

Kötü hava şartlarıyla birlikte yaşanabilecek olası buzlanma, yol kapanması ve kaza gibi olumsuz durumlara müdahale için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarını an be an takip edeceklerini ifade eden Baysan, "Belediye bünyesinde bulunan 5 greyder, 2 leoder, 6 becho leoder, 5 mini leoder, 6 tuz kamyonu, 2 tuz robotu olmak üzere toplam 27 adet iş makinesi ve araç ile ekiplerde sorumlu 47 personelle acil durumlarda müdahale etmek için hazır bekliyoruz" dedi.

Baysan, kış mevsiminde yaşanabilecek olası yoğun kar yağışı sebebiyle vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bütün çalışmaların Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan ekipler tarafından planlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kar ve buzla mücadelede ilk müdahalede kullanılacak solüsyon ve tuzun yanı sıra araçlarımız ve personelimiz güzergah planları dahilinde hazır bekletiliyor. Çorlu Belediyesi olarak kış hazırlıklarımızı tamamladık. İstek ve şikayetlerini belediyemize iletmek isteyen vatandaşlar 444 99 59 numaralı hattımızı arayabilirler. Sürücülerin mevzuat gereği zorunlu olan kar lastiklerini ve zincirlerini takmalarını önemle rica ediyoruz."

Çorlu'da kışlık çiçekler ekiliyor

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ilçe genelindeki park, meydan, refüj ve kavşaklara kışlık çiçeklerin ekildiğini bildirdi.

Baysan, yaptığı açıklamada, yılın dört mevsimi ilçe genelinde hizmetlerini sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, yeşil alanları kışlık çiçeklerle donattığını söyledi.

Ekiplerin son olarak Bağlar Kavşağı'na çiçek ekimi yaptıklarını ve kış çiçeklerinin vatandaşlar tarafından beğeni topladığını ifade eden Baysan, "Ekiplerimiz Bağlar Kavşağı'nda yaptıkları çalışmalarda 71 bin 40 çuha çiçeği, 77 bin 400 lale soğanı, 45 bin 792 menekşe, 70 lavanta ve 20 de hanımeli ekimi gerçekleştirdi." dedi.

Baysan ayrıca, kış ayı boyunca mevsim çiçeklerinin ekim ve bakım çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

"Kaç Baba Kaç" adlı tiyatro oyunu ilgi gördü

Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği "Kaç Baba Kaç" adlı tiyatro oyununu izleyenler tarafından ilgi gördü.

Çorlu Belediyesi tiyatro kursiyerlerinin yer aldığı Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu, İngiliz yazar Ray Cooney'nin "Kaç Baba Kaç" adlı tek perdelik komedi oyunu ile Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde ilk defa seyircinin karşısına çıktı.

Tiyatro kursu öğretmeni Caner Özçavuş'un yönetmenliğinde sergilenen oyunun kursiyer oyuncuları Erman Koç, Ece Sezgin, Furkan Beken, Serkan Yanmaz, Yiğit Can Keskin, Özlem Erkat, Dilek Yılmaz, Selay Şişkooğlu, Doğukan Tanrıver, İrem Danışan ve Duygu Asena Öner performanslarıyla seyircilerden tam not aldı.

Oyun sonunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, kursiyer oyunculara çiçek takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement