Çü'nün Kuruluşunun 40. Yılı - Son Dakika
Yerel

Çü'nün Kuruluşunun 40. Yılı

Çü\'nün Kuruluşunun 40. Yılı

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500 içerisinde, ülkemiz sıralamalarında da ilk 5'te yer alan Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) 40.Kuruluş Yıldönümü sanatsal etkinliklerle kutlanıyor.
40.yıl kutlama etkinliklerine 22 Kasım'da Çukurova...

25.11.2013 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500 içerisinde, ülkemiz sıralamalarında da ilk 5'te yer alan Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) 40. Kuruluş Yıldönümü sanatsal etkinliklerle kutlanıyor.

40. yıl kutlama etkinliklerine 22 Kasım'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Toğrul Ganiyev konseriyle start verildi. ÇÜ Kongre Merkezi'ndeki konsere Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın yanı sıra, kent protokolü, akademisyenler, öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konserin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Şef David Mukeria ile Solist Toğrul Ganiyev'e plaket ve çiçek takdim etti.

Mithat Özsan Amfisi'ndeki kutlama etkinliğinde ise ÇÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Quartet ve ÇÜ Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Orkestrası konseri izleyenlerden yoğun ilgi gördü.

40. yıl kutlamalarının üçüncü gününde ise Çukurova Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi. Duygusal ve hareketli birçok eseri Adanalılarla birlikte seslendiren Karaytuğ ve TSM Korosu izleyenlerden büyük alkış aldı. Konser sonunda Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Koro Şefi Şükrü Birbaş ve Solist Eda Karaytuğ'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Tüm Adanalıların davetli olduğu ve ücretsiz gerçekleşen ÇÜ Kongre Merkezi'ndeki Çukurova Üniversitesi 40. yıl etkinlikleri; "25 Kasım Pazartesi Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin 'Seslerle Anadolu Adlı' temsili", "26 Kasım Salı Adana Devlet Tiyatrosu'nun 'Fadik Kız' adlı oyunu", "28 Kasım Perşembe Ç.Ü. Türk Halk Müziği Korosu ve Mustafa Özarslan Konseri", "29 Kasım Cuma Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Hacı Sabancı'yı Anma Konseri" ile devam edecek. Etkinlikler, 30 Kasım Cumartesi günü ise "40. Yıl Kutlama Töreni" ile sona erecek.

Ankara ve Atatürk Üniversitelerine bağlı olarak 30 Kasım 1973 tarihinde Ziraat Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile eğitim öğretim hayatına başlayan Çukurova Üniversitesi bugün 16 fakülte, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 3 enstitüde eğitim veriyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çü'nün Kuruluşunun 40. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement