Deprem Bölgesinde Kış - Son Dakika
Yerel

Deprem Bölgesinde Kış

Van'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı.

12.01.2012 11:40

Van'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı.

Hafta başından itibaren yurt genelinde devam eden kar yağışı dün akşam saatlerinde itibaren etkili olmaya başladı. Kar yağışı ve soğuk hava çadır kentlerde kalan vatandaşların yaşam koşullarını zorlaştırıyor. Soğuk havaya rağmen çocuklar kar topu oynamanın keyfini çıkardı.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre dün akşamdan itibaren özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı il merkezine bağlı 10 ile Erciş'te 5 olma üzere il genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına başlattığı bildirildi.

-Don uyarısı-

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, kar yağışının 3 gün boyunca belli aralıklarla devam edecek. Kent merkezinde hava sıcaklığının gün içerisinde 1 derece olarak ölçülürken, gece ise hava sıcaklığının eksi 5 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, gece saatlerinde don ve buzlanma uyarısı yaparak vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılanda bulundu. Kar kalınlığını şehir merkezinde 5 santimetreyi geçerken yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 15 santimetreye kadar çıktığı kaydedildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yollarda buzlanma karşı aralıksız olarak tuzlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deprem Bölgesinde Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement