Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika
Yerel

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Dershaneye ihtiyaç hissettirmeyecek eğitimi vermek, devletin işidir. Onun için diyorum ki dershaneler kapatılmamalıdır ama kapanmalıdır"

19.11.2013 16:40

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Dershaneye ihtiyaç hissettirmeyecek eğitimi vermek, devletin işidir. Onun için diyorum ki dershaneler kapatılmamalıdır ama kapanmalıdır" dedi.

Gündoğdu, bazı temaslarda bulunmak için geldiği Elazığ'da bir otelde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gündoğdu, dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili soru üzerine, Türkiye'nin eğitim sisteminin, son bir yıldır SBS'deki düzenlemeyle öğretmeni, okulu, müfredatı ve öğrenciyi biraz daha merkeze almaya başladığını söyledi.

Ülkede neredeyse 70 yıldır sınavların bir amaç olduğunu ve eleyen bir sistem bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, "Bu sistemin annelere, babalara, öğretmenlere ve öğrencilere değer olarak yüklediği şey, daha fazla neti olan öğrencinin daha fazla değerli olduğudur. Daha fazla neti olmak, sağlıklı bir yaklaşım değildir. Daha erdemli, daha ahlaklı, daha dürüst birey olmuş gençliği oluşturmak için eğitim sistemini eleyen yapıdan hayata hazırlayan yapıya döndürmemiz lazım" diye konuştu.

Gündoğdu, şunları söyledi:

"Eğitimde fırsat eşitliğini devletin sağlaması lazım. Bu neyle olabilir? Eğitimin üç unsuru vardır; müfredat, altyapı ve öğretmendir. İktidarı, altyapıda gerçekten tebrik ediyorum, 10 yılda, Cumhuriyet tarihinde 70 yılda yapılan dersliğin iki katına varan derslik yaptı ama ülke için yaptıkları her derslik öğretmen açığını artıran bir unsurdur. Devlet, eğitimde sistem sorununu öğrenciyi merkeze alarak, değerler eğitimi içeren bir müfredatla öğretmen açığını gidererek, altyapı sorununu da çözerek eğitimde kaliteye ulaştığında dershanelere ihtiyaç zaten azalacaktır. Dershaneler, bu sistemin sorunlu alanlarından doğan destek unsurlarıdır. Dershaneye ihtiyaç hissettirmeyecek eğitimi vermek, devletin işidir. Onun için diyorum ki dershaneler kapatılmamalıdır ama kapanmalıdır."

- Çözüm süreci

Çözüm sürecine de değinen Gündoğdu, ötekileştirmenin önüne geçmek ve herkesin eşit haklara sahip olması için ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, "Açıklanan paketler hala birçok eksiğine rağmen, Alevilerle ve Romenlerle ilgili kucaklamalarda topyekün milleti yeni anayasayla kucaklayan bir ihtiyacı henüz karşılamamış olmasına rağmen, istikameti doğrudur ve bu istikamet milletin istikametidir" dedi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement