Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

20.12.2012 14:18

(20.12.MERSİN'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlama programının hazırlıkları tamamlandı.21 Aralık'ta başlayacak etkinlikler 27 Aralık'a kadar devam edecek.)

(20.12.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////

Tarsus'ta kurtuluş hazırlıkları

MERSİN'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlama programının hazırlıkları tamamlandı. 21 Aralık'ta başlayacak etkinlikler 27 Aralık'a kadar devam edecek. Kutlamalar kapsamında çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenek. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oldukça kapsamlı ve geniş bir kutlama programı hazırladıklarını belirterek, vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti. Kocamaz, "Bundan 91 yıl önce Atalarımızın kanları, canları pahasına verdikleri kutsal kurtuluş mücadeleleri neticesinde düşman çizmelerinden temizledikleri bu güzel kentimizin kurtuluş etkinliklerinde bütün Tarsusluları yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(20.12.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Kilis'e yeni su şebekesi

KİLİS Belediyesi tarafından yeni içme suyu şebekesi ve 18 bin tonluk 3 adet su deposu yapılıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kilis Belediye Başkanı M. Abdi Bulut, kent merkezinde 235 kilometrelik içme suyu şebeke hattı döşeneceğini söyledi. Başkan Bulut, yapımı süren yeni depolar ile birlikte 21 bin 500 tonluk kapasiteye ulaşacaklarını, bunun da ilin 24 saat kesintisiz su ihtiyacını karşılayacağını kaydetti.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS,(DHA)

(20.12.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Polis 3 engelliye umut oldu

OSMANİYE Emniyet Müdürlüğü tarafından '1 kapak 1 umut' kampanyası kapsamında toplanan kapaklar, 3 engelliye umut oldu.

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, makamında düzenlenen tekerlekli sandalye teslim programında yaptığı açıklamada, emniyet personelinin 98 bin kapak topladığını belirtti. Müdür Ceren, destek verdikleri kampanya sayesinde bugüne kadar 15 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye hediye edildiğini söyledi. Ceren, "Destek verdiğimiz projelerin dışında biz kurum olarak da bugüne kadar 15 adet tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdik. Bundan sonra da tüm emniyet teşkilatı olarak engellilerimize verdiğimiz desteği hız kesmeden sürdüreceğiz. Engellilerimizin her zaman yanındayız. Bugün de burada, Fadime Nur Esen, Zeynep Kaçar ve Arif Özkan isimli 3 engellimize tekerlekli sandalye hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, de'1 kapak 1 umut' kampanyasına en büyük desteği, emniyet teşkilatının verdiğini belirtti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.12.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Oto galericilere son uyarı

ADANA Oto Galericiler Sitesi-Auto Center Başkanı İbrahim Öcal, siteye taşınmayan oto galericilerine, yılbaşından sonra ruhsatlarının iptal edileceği uyarısı yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi'nde 3 yıl önce 400 dönüm alan üzerine kurulan 400 işyerine sahip Adana Oto Galericiler Sitesi, şehir içindeki galerecileri tek çatı altında topluyor. Şehir içindeki galeri esnafının yılbaşına kadar siteye taşınmak için süre istediklerini belirten İbrahim Öcal, halen şehir merkezinde galericilik yapan 150 esnaf olduğunu ve bunların yüzde 95'inin ruhsatsız faaliyet gösterdiğini söyledi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un tavrı sonrası harekete geçen Seyhan İlçe Belediyesi'nin, bazı iş yerlerini mühürlemesiyle işin ciddiyetinin daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Öcal, "Şehir merkezindeki oto galericilerinin yüzde 95'i ruhsatsız faaliyet sürdürüyor. Bu da haksız rekabete yol açıyordu. Sayın Valimizin talimatıyla şehir merkezindeki oto galericilerin taşınma süreci hızlandı. Kendilerine 31 Aralık 2012 tarihine kadar süre verildi" dedi.

Oto Galericiler Sitesi'ndeki 400 dükkanın üçte birinin halen boş olduğunu belirten Öcal, "Adana'da 300 civarında oto galerici var. Esnaf siteye toplandıktan sonra, ikinci el otonun kalbi burada atacak ve yeni galerecilerin de aramıza katılacağı düşüncesindeyim. Oto galericilerin siteye taşınması ile devletin de kazanacağı ortada. Sonuçta, kayıt dışı çalışan galericiler buraya taşındığında kayıt altına alınacak. Böyle olunca, hem haksız rekabet ortadan kalkacak, hem de devlete vergilerini ödeyecekler" diye konuştu.

SİTEYE NOTER AÇILIYOR

Oto galerecilerin tek çatı altında olmaması nedeniyle, vatandaşların da sağlıklı karar veremediğini belirten Öcal, şöyle devam etti:

"İkinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar tek çatı altında aradığını daha çabuk bulabilecek ve sitemize kurulması kararlaştırılan noterde de satış işlemlerini bir an önce gerçekleştirebilecek. Çevremizdeki 15 kilometrelik alandaki tek noter, sitemize kurulacak. 20 yıldır Adana'ya yeni noter açılmamıştı. AK Parti Adana Milletvekillerimiz Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç'in çabaları sonucu, noterimizi de sitemize kazandırdık."

D-400 BAĞLANTISI SON AŞAMADA

Oto Galereciler Sitesi'ne ulaşımın da kolaylaştığını anlatan Öcal, şöyle konuştu: "Sitemizi ilk açtığımız zamanlarda, yolumuz kullanılamaz haldeydi. Kanal setindeki yolun yüksekliği düşürüldü ve kullanılabilir hale getirildi. Yakın zamanda ise sulama kanalı üzerine yapılan köprü ile insanlarımızın sitemize geçişleri sağlandı. D-400 karayoluna bağlantımızın yapılması için altyapı çalışmalarının tamamlanmasına kısa bir süre kaldı."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(20.12.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Günümüzün gizli hastalığı: Panik atak

SAĞLIK Eğitim Vakfı (SEV) Amerikan Hastanesi Psikolojik Danışmanlık Ünitesi Psikoloğu Özlem Can, günümüzün gizli hastalıklarından panik bozukluğu geçiren kişilerin çevresi tarafından ilgi çekmeye çalıştığı düşüncesinin yanlış olduğunu, bu kişilerin ilgi çekmemek için her şeyi yapabileceğini söyledi.

Psikolog Can, panik atağın kişiye göre hayatında hiçbir sebep yokken her şey yolunda giderken, en iyi veya en mutlu günündeyken aniden kişinin vücudunda şiddetli belirtilerle ortaya çıktığını belirtti. Can şöyle devam etti: "Kişi bir tür kriz geçirmeye başlar. Kişinin kalbi büyük bir hızla çarpmaya başlar, göğsü sıkışır nefes alamaz hale gelir veya boğazında bir düğümleme ya da sıkışma olabilir terler, titremeye başlar, başı döner, düşecekmiş gibi bir sersemlik bir boşluk hissedebilir, ayrıca vücutta uyuşma, yanma, karıncalanma gibi belirtiler hakimdir. Ölmek üzere olduğu hissine kapılır, büyük bir kısmı kalp krizi geçiriyorum, bazen felç oluyorum, bazen beyin kanaması geçirme kaygısı görülür. Bazen de aklımı kaçırıyorum, kontrolümü kaybedeceğim hissi ortaya çıkar, bu belirtiler dayanılmayacak şiddette olduğu için kişi genellikle acile başvurur. Bütün tahlilleri ve tetkikleri yapılır ve hiçbir şey çıkmaz."

ŞİDDETLİ KAYGI

Panik atağın, yaklaşık 15 - 20 dakika sürdüğünü, bazen 1 gün, bazen 1 yıl sonra tekrarlayabildiğini anlatan Psikolog Can, şöyle konuştu: "O kadar şiddetlidir ki, bütün bu belirtileri bastıran tek bir belirti şiddetli bir korkudur. Genellikle ölüm korkusu olur. İnsan ecelim geldi hissini yaşar. Panik bozukluğu olan kişiler asansöre binemez, uçağa binemez, kapalı alanlarda bazılarında açık alanlarda şiddetli bir kaygı yaşarlar" dedi. Bu durumların kişinin hayatını oldukça zorlaştırdığını kaydeden Psikolog Can, "Hep hastalık düşünerek ve kalbini dinleyerek yaşamaya başlar. Sürekli hastalık konusunda araştırmalar yapmaya başlar, ansiklopediler okur, internetten bilgi edinmeye çalışır. Bir sürü bilgi edinir. Her okuduğu hastalığı kendine yakıştırmaya başlar. Bu da hastalığı yıkıcı hale getirir ve hiçbir işe yaramaz."

İLAÇ TEDAVİSİ YETMEZ

Panik bozuklukta sadece ilaç tedavisinin yeterli olmadığına dikkat çeken Psikolog Can, sözlerine şöyle devam etti: "Psikoterapinin de yeri önemlidir. Psikoterapilerde kişi hastalığının farkındalığını hisseder. Bu hastalıktaki en büyük problemler kişideki kaçınmalardır. Kişinin hayatı bozulur hiçbir yere gidemez hale gelir. Kişi psikoterapi görmezse, kaçındığı zaman ilaç kullansa bile panik bozukluk tekrarlayabilir. Psikoterapi seanslarında, panik atak sırasında kişiye ne yapması ya da neleri yapmaması gerektiği öğretiliyor. Panik bozuklukta anlamlı sonuçlar elde edilebiliyor. Panik bozukluğu olan kişiler tedaviye başladıklarında en hızlı iyileşebilen, tedaviye en hızlı cevap verebilen rahatsızlıklardan biridir. Hızla hastalar bu belirtilerden kurtulur. Ağır panik bozukluk olan hastalarda bile başarı şansı yüksektir."

GAZİANTEP, (DHA)

(20.12.2012)

//////////////

Neşet Ertaş türkülerle anıldı

GEÇTİĞİMİZ aylarda hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediğ konserde anıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı Türk Halk Müziği Korusu, konserde Neşet Ertaş'tan sevilen türküler sundu. 'Bozkırın Tezenesi' olarak nitelenen Neşet Ertaş konserini Feridun Dalgınlı yönetirken, Hakan Gedik, Feyzullah Eti, Bilge Özsoy, Ramazan İnal, Murat Demir, Hasan Karagöz, Hüseyin Kaya, Serkan Yontar ve Ferhat Deli de solo eserler seslendirdi. Çukurova Üniversitesi'nde okuyan Kırşehirli Murat Demir ile Neşet Ertaş tutkunu müzik öğretmeni Bilge Özsoy'un yorumları geceye renk kattı. Konseri izleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz "Sanata olan duyarlılığımız da sanatçıya olan saygımız da sonsuzdur. Bu toprakların önemli bir değeri olan ve maalesef geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz türkü üstadı Neşet Ertaş'ı andığımız konsere emek veren ve konserimizi izleyen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika


Advertisement