Didim'de Engelliler Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Didim'de Engelliler Haftası Kutlamaları

Didim\'de Engelliler Haftası Kutlamaları

Didim Engelliler Derneği ve Didim Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 80 engelli ve engelli ailesi bir araya geldi.

11.05.2012 15:26

Didim Engelliler Derneği ve Didim Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 80 engelli ve engelli ailesi bir araya geldi.

Kahvaltıya Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı,, Didim İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Servet Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım ve partililer, Didim ve Yöresi Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş ve eşi Ayşe Altıntaş ile birlikte vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Didim ve Yöresi Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, 5 yıldır faaliyette olan derneğin 297 kayıtlı üyesi bulunduğunu belirterek "Hafta boyunca devam edecek etkinliklere engelli arkadaşlarımızın birebir sorunlarını anlatmasını ve sizlerin onları gözlemlemenizi ve engelli arkadaşlarımızın sosyal hayata dahil olmasını amaçlıyoruz. 5 yıldır yapmış olduğumuz çalışmalarla ilçemizde yaşayan engelliler kayıt altına alarak sesimizi daha güçlü duyurmaya ve yardımlaşmaya çalışıyoruz. Didim ve Yöresinde binin üzerinde engelli vatandaş olmasına rağmen 297 tanesini kaydedebildik, gerisi aileleri tarafından gizleniyor. Dernek olarak bizim asıl aşmak istediğimiz bu" dedi.

Didim'de engelli sorunlarını aşmak istediklerini belirten Altıntaş "Kurumlarında bizimle işbirliği içerisinde olmasını istiyorum. Dernek olarak Selçuk Özsoy Lisesi Çocuk Gelişimi Özel Eğitim Bölümü ile geliştirdiğimiz bir kaynaştırma parkı projemiz var, bunu bir an önce belediyemizin gösterdiği alanda hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca şu an için 13 akülü araca ihtiyacımız var umuyorum bu da derneğimizin 16 Mayıs ta yapacağı dayanışma gecesinde tedarik edilir" dedi. Özellikle şehir dışından gelerek Engelliler adına yardım toplayan kişilerden duydukları rahatsızlığı da dile getiren Altıntaş "Bu tip duygusal suiistimal yapan kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyorum. Derneğimizin bu tip bir faaliyeti olmamaktadır"

"SİZLER BİZİM İÇİN BİRER LÜTUFSUNUZ"

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise 40 yaşındaki baldızının doğuştan engelli olduğunu belirterek "Bu yüzden sizlerin neler yaşadığını eşim ve ben yakından bilen kişileriz. Sizler bizim için birer lütufsunuz, bu dünyada sabırla denenen kişilersiniz, kuşkusuz bu sabır ve sevginizin mükafatı büyük olacaktır. Sağlıklı bireyler içinde şükran ve hamd kapısısınız hepinizi çok seviyorum" dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise konuşmasında her bireyin engelli adayı olduğunun bilinci ile hareket etmesi gerektiğini ve belediyenin tim imkanlarının engelli vatandaşlar ve aileleri için seferber edileceğini belirtti. Konuşmaların ardından Protokol üyeleri engelli gençler ve aileleri ile birebir sohbet etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Engelliler Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement