Didim'de Hemşireler Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Didim'de Hemşireler Haftası Kutlamaları

Didim\'de Hemşireler Haftası Kutlamaları
11.05.2012 18:03

Didim'de Dünya Hemşirelik Haftası ve Hemşireler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Didim'de Dünya Hemşirelik Haftası ve Hemşireler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Didim Devlet Hastanesi Başhemşireliği tarafından düzenlene törene Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Kaplan,

Didim İlçe Emniyet Amiri Elvan Topal, Didim Sağlık Grup Başkanı Veysel Kılıç, Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Çelik, ilçe idari birim amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Didim Devlet Hastanesi Başhemşiresi Şerife Ege, sağlığın insanın en değerli varlığı olduğunu vurgulayarak, "Sağlık olmadığında nice saltanatlar değerini yitirir. Hemşireler insanlığın ruh ve beden sağlığını korumak, güven içinde hissettirmek ve ihtiyaç duyulduğu her anda umut kapısı olarak görülmüştür. Sağlık alanında teknolojik gelişmeler ne kadar artsa da insanın sevgi, şefkat ve bakıma olan ihtiyacını hemşireler karşılamaktadır" dedi.

Sağlıkta dönüşüm programlarının halkın sağlık hizmetlerinde ki memnuniyetini artırdığını belirten Ege, "Bu değişim sürecinde hizmet kalitesi noktasında sağlanan hasta memnuniyetinde en büyük pay, değişim sürecinin yüklediği sorumlulukları fedakarca yerine getiren hemşirelerimizindir. Her türlü eksikliğe ve imkansızlığa rağmen, kurumsal koşulların yetersizliğine aldırmadan, ağır çalışma koşullarında var gücüyle emek sarf eden hemşirelerimizin gününü kutlarım" diye konuştu.

Hastane Başhekimi Levent Kaplan'da, hemşireliğin tarihi sürecine değinerek "Hemşirelik temelinde insan sevgisi bulunan kutsal bir meslektir. Hemşirelerimiz tüm sağlık çalışanları gibi din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın insan sağlığı için çalışmaktadırlar" dedi.

Ebe Hatice Altın ise, sağlığın korunmasında hemşirenin rolüne değindi. Hemşirelerin her türlü gelişmeyi yakın takip etmek zorunda olduğunu kaydeden Altın "Hemşireler toplumun sağlık seviyesini artırmada da pay sahibidir. Hemşireler hem bireysel, hem toplumsal, hem de küresel sağlık anlayışı çerçevesinde insanların sağlığı koruma, geliştirme ve sürdürme de vazgeçilmez sağlık insan güçlerindendir" dedi.

60 YAŞINDA LİSANSINI TAMAMLADI

60 yaşında lisans eğitimini tamamlayan Ebe Vesile Bağ da, 41 yıllık meslek hayatındaki çalışma notlarını aktararak, "Hiç birimiz mesleğimizi aksatmadık. Mesleğimizin güç çalışma şartları gerektirdiği disiplin, sabır, özveri kavramları içinde bulunduran zor bir meslek olduğunun bilincindeydik. Daha da ötesi yaptığımız işi seviyorduk" dedi.

Törende söz alan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü ise, hemşirelerin sağlık sektörünün orta direği olduğunu belirterek, "Gerek devlet bünyesinde gerekse özel sektörde hemşirelerimizin hak ettiği koşulların sağlandığını ve dikkat edildiğini sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hemşireler Haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törende emekli olan hemşirelerin emeklilik belgeleri de Başhekim Levent Kaplan tarafından verildi.

Tören Adnan Menderes Üniversitesi Konservatuar bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Hemşireler Haftası Kutlamaları - Son Dakika


Advertisement