Dinar'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Programı - Son Dakika
Yerel

Dinar'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Programı

Dinar\'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Programı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.program düzenlendi.

18.03.2013 18:10

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü münasebetiyle bir

program düzenlendi. Programlar, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Park Ala Düğün Salonu'nda devam etti.

Dinar Kaymakamı Avni Kula'nın Ankara'da bir seminerde bulunması münasebeti ile katılamadığı anma programına Evciler Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Garnizon Komutanı Ömer Ergün, Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Ağır Ceza Reisi Asil Aydın, daire amirleri, gaziler, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Park Ala Düğün Salonunda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Jandarma Üst Çavuş Ünal Koca, şöyle konuştu: "Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, kefensiz, bazıları mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman asker şehitlerimizi, minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış buluyoruz. Bugün dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Vatan uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde Çanakkale'de Alay Komutanından son erine kadar şehit olan 57. Alayı hatırlamamak mümkün değildir."

İlköğretim öğrencisi Cansu Özdemir'in Mehmet Akif Ersoy'a ait 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiiri ve Ahmet Kasım Çetin'in Necmettin Halil Onan'a ait 'Dur Yolcu' isimli şiiri okuması sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Ardından Çanakkale şehitlerini anlatan film gösterimi ile süren program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle son buldu.

Öte yandan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle şehitlik ziyaret edilerek, Mehmet Çavuş'un kabri başında İlçe Müftüsü Celil Şimşek tarafından Kur'an okunarak dua edildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dinar'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement