Diyarbakır'da, terör örgütü PKK adına gençlik komitesi kurarak çeşitli eylemlere katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma kapsamında, bölücü terör örgütü adına gençlik komitesi kurarak çeşitli semtlerde molotofkokteylli, havai fişekli ve el yapımı bombalı saldırılar gerçekleştirdikleri tespit edilen 9 kişi yakalandı.
Gözaltına alınanların ikametleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler, örgütsel eğitim amaçlı dergi ve kitaplar, bilgisayarlar, hard diskler, çok sayıda örgütsel doküman, cep telefonları, flaş bellekler, sim kartlar, CD, DVD ve hafıza kartları ele geçirildi.
Zanlıların, 21 Şubat-3 Nisan arasında 14 ayrı molotofkokteyli, havai fişek, basınç etkili bombalı saldırı, Diyarbakır'daki izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında 11 aracın yakılması ve çeşitli tarihlerde yapılan kanunsuz toplantı ve yürüyüşlere katıldıkları, ayrıca güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.
Mahkemeye çıkarılan zanlılardan, Öz Savunma Birlikleri adı altında faaliyet yürüttüğü belirtilen grup lideri Ş.G, M.K. ve S.A. "örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
- DİYARBAKIR
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır'da Terör Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?