Diyarbakır'da Hakların Demokratik Partisi (HDP) mitinginde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için anıt yaptırılacağı belirtildi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı, mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı'nda patlamanın yaşandığı yere karanfil bıraktı.
Yüksek, burada yaptığı açıklamada, bu tür saldırılarla siyasi sonuç elde edilemeyeceğinin kanıtlandığını ifade etti. Yüksek, seçimde HDP'nin elde ettiği başarıyı patlamada hayatını kaybedenlere ve yaralılara atfettikleri aktardı.
HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken de seçim sonuçlarının taşıdığı mesaj anlamıyla son derece önemli olduğunu vurguladı. Bu tür saldırıların son bulması temennisinde bulunan Baluken, savaşa karşı barış, kaosa karşı çözüm iradesinin tüm Türkiye'de sahiplenildiğini kaydetti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı ise patlamanın yaşandığı alana anıt yaptıracaklarını bildirdi.
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır'daki Patlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?