Doğaseverler Divlit Yanardağı Zirvesinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Doğaseverler Divlit Yanardağı Zirvesinde Buluştu

Doğaseverler Divlit Yanardağı Zirvesinde Buluştu

Kula'da Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde birlik ve beraberlik için 91. yıl Kurtuluş Kula Volkanik Jeopark Yürüyüşü'ne 150 kişi katıldı.

04.09.2013 13:54  Güncelleme: 13:56

Manisa'nın Kula ilçesi Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde birlik ve beraberlik için 91. yıl Kurtuluş Kula Volkanik Jeopark Yürüyüşü'ne 150 kişi katıldı.

Divlit Yanardağı eteğinde başlayan doğa yürüyüşü yaklaşık üç saat sürdü. Yürüyüşe Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Ak Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin Danışmanı Ayhan Şengül, belediye meclis üyeleri ve doğaseverler katıldı.

Divlit Yanardağı zirvesine ulaştıktan sonra bir konuşma yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula volkanizmasının Ege Bölgesi'nin doğudan batıya uzanan en büyük tektonik çukurlarından "Gediz Oluğu" üzerinde yer aldığını dolayısıyla buradaki ilginç yeryüzü biçimlerinin oluşumunda volkanik faaliyetler tektonik hareketler, akarsu ve atmosfer olaylarının etkileşimi söz konusu olduğunu belirterek, "Kendinizi merakın büyüsüne kaptırıp yoldan çıkmayı göze alıyorsanız, tüm doğaseverleri Divlit Yanardağı'nın eteklerine bekliyoruz" dedi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise, 2010 yılından bu yana Divlit Yanardağı'nın da içinde bulunduğu Kula Volkanik Jeopark alanın oluşturulması noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını tüm belediye personelinin gece gündüz demeden Gezi Parkuru alanın oluşturulması için çok çaba sarfettiklerini söyledi. Başkan Aşkın, Kula'nın jeopark alanı ilan edilmesi ile birlikte Kula'nın Türkiye'deki diğer jeopark alanları içinde öncü olacağının altını çizdi. Kula Volkanik Jeopark Alanı'nda 80 den fazla volkan konisi, 5 patlama çukuru, fosilleşmiş ilkel insanlara ait fosilleşmiş ayak izleri, geniş bir alana yayılmış bazaltik lav örtüleri bulunuyor.

Yürüyüşe katılan ekip daha sonra Gençlik Parkı'nda Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile sabah kahvaltısında buluştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğaseverler Divlit Yanardağı Zirvesinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement