Doğu'da Kayak Keyfi - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kayak Keyfi

Doğu\'da Kayak Keyfi

Kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaşan Palandöken ve Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

21.12.2012 12:00

Kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaşan Palandöken ve Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışıyla birlikte, kar kalınlıkları Palandöken'de 50, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 95 santimetre olarak ölçüldü.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yeni pistler yapılan Palandöken'de yerli ve yabancı turistler, kızak, kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor. Özellikle yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte Palandöken'de canlılık yaşanıyor.

Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otellerindeki doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirterek, yılbaşı için yoğun rezervasyon aldıklarını söyledi.

Polonya ve Ukrayna'dan tur operatörleri aracılığıyla turist beklediklerini ifade eden Baykal, "Yılbaşı için yoğun talep var. Ukrayna'dan ve Polonya'dan tatil amaçlı misafirlerimiz olacak. Sanırım 560 civarında misafir gelecek ve 270'i bizim otelimize gelecek. Otelimizdeki doluluk oranları şuan yüzde 50 civarında. Yılbaşı için yoğun rezervasyonlar alıyoruz, otelimiz yüzde 100 dolu olacak" diye konuştu.

Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da otellerinin pistlerinde yerli ve yabancı turistlerin kayak yaptığını belirterek, otellerindeki doluluk oranlarının Pazartesi itibarıyla artacağını ifade etti.

Pistlerinin tamamının açık olduğunu, turistlerin yanı sıra sporcuların da yarışma yaptığını anlatan Akca, "Pistlerimizde hiçbir sıkıntı yok. Yaklaşık yarım metre kar var. Suni kar sistemini de devreye soktuk" dedi.

-Bayraktepe'deki kar kalınlığı bir metreye yaklaştı-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde son yağan karla birlikte kar kalınlığı 95 santimetreye ulaştı.

Ce-Mar Toprak Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, kayak sezonunun yeni açılmasına rağmen yoğun talep olduğunu ifade ederek, otellerindeki doluluk oranlarının yüzde 50 civarında olduğunu söyledi.

İkinci etap pistlerin ikisini kayak için hazır hale getirildiğini vurgulayan Eroğlu, "Yarından sonra bu oran artacak. Özellikle yılbaşında yerli ve yabancı turist kafileleri geldiğinde bu oran yüzde 100 olacak" ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinde doluluk oranlarının Çamkar Otel'de yüzde 40, Kar Otel'de 35, Alpina Konakları'nda ise yüzde 30 olduğu öğrenildi.

Muhabir: Ayşe Yıldız - Hüseyin Demirci

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kayak Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement