"Doğuyorum Korosu" Türkiye Turnesinde - Son Dakika
Yerel

"Doğuyorum Korosu" Türkiye Turnesinde

"Doğuyorum Korosu" Türkiye Turnesinde

Bitlis'in Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 'Doğuyorum Korosu', 11 ilde ve 19 dilde kardeşlik ve sevgi için konser verecek.

08.05.2013 13:32

Bitlis'in Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 'Doğuyorum Korosu', 11 ilde ve 19 dilde kardeşlik ve sevgi için konser verecek.

Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde kurulan "Doğuyorum Korosu", Türkiye turnesi kapsamında 11 ilde 19 dilde seslendireceği şarkılarla tüm dünyaya kardeşlik ve sevgi mesajı verecek. Turne kapsamında ilk olarak Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nda sahne alan koro, sevgi ve kardeşlik şarkılarını polis adayları için seslendirdi. İlçe merkezi ve köylerdeki okullardan seçilen 40 öğrenciden oluşan koro; Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, Yunanca ve Hintçe başta olmak üzere 19 dilde şarkılar söylüyor. Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda ilk konserini veren koro, polis adayları ve izleyenlerden büyük alkış aldı. Verilen konserde konuşan Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kenan Özgür, koronun seslendirdiği şarkıların ülkeye barış, huzur ve mutluluk getireceğine inandığını söyledi. Dileklerinin herkesin koronun seslendirdiği barış şarkılarına kulak vermesi ve bu sesin sadece doğu illeriyle sınırlı kalmayıp tüm ülkeye yayılması olduğunu aktaran Özgür, böyle güzel bir projeye imza atan koro ekibine teşekkür etti.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz ise, "Koromuz dört yıl önce oluşturuldu. Bu sürede edindiği tecrübeleri de baz alarak, daha iyisini yapacaklarına inanıyorum. Çocuklarımız, Bitlis'in sesini sevgi ve kardeşlik duygularıyla hem Türkiye'ye hem de dünyaya iletecekler. Çocuklarımız güzel yüzleri ve güzel sesleriyle tüm dünyaya kardeşlik şarkılarını haykırıyorlar" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Doğuyorum Korosu' Türkiye Turnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement