Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Kalp Yetmezliği Polikliniği Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Kalp Yetmezliği Polikliniği Açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi\'nde Kalp Yetmezliği Polikliniği Açıldı
15.02.2012 11:14

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'nde, hizmete açıldığı 1992 yılından itibaren şifa dağıtmaya devam eden Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda yan dal olarak "Kalp Yetmezliği ve Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği" kuruldu.

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'nde, hizmete açıldığı 1992 yılından itibaren şifa dağıtmaya devam eden Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda yan dal olarak "Kalp Yetmezliği ve Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği" kuruldu.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özhan Göldeli ve 5 yıldır bu alanda çalışmalar yapan Doç. Dr. Bahri Akdeniz'in öncülüğünde hayata geçirilen proje sayesinde; Göğüs Hastalıkları, Romatoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi ile zaman zaman Pediatrik Kardiyoloji uzmanlarının da birlikte takip etmesi gereken Pulmoner Hipertansiyon" hastaları tek bir havuzda toplanarak sistematik takip sağlama imkanı oluşturuldu. Yine kalp damar cerrahisi ile ortak izlem gerektirebilen "Son Dönem Kalp Yetmezliği" hastaları için aynı poliklinik bünyesinde çalışmalara başlandı.

Son yıllarda ülke genelinde bu tür özel merkezler kurulduğunu, Ege Üniversitesi'nde de uzun yıllardır bu hizmetin verildiğini belirten Doç. Dr. Bahri Akdeniz şöyle konuştu: "Kalp Yetmezliği ve Pulmoner Hipertansiyon şeklindeki iki ayrı yandal pokliniği tek başlık altında topladık. Nasıl ki Nörolojide " Epilepsi, Alzheimer" gibi yan dal poliklinikleri varsa biz de farklılıklar içeren bu polikliniği hizmete açarak bölgemiz için alternatif oluşturduk. Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Kalp Yetmezliği Polikliniği Açıldı - Son Dakika


Advertisement