Dr. Ersin Arslan, Tekirdağ'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Dr. Ersin Arslan, Tekirdağ'da Anıldı

Gaziantep'te 3 yıl önce görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki meslektaşları anma töreni düzenledi.

17.04.2015 17:23

Gaziantep'te 3 yıl önce görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki meslektaşları anma töreni düzenledi.

Çorlu Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan Tekirdağ Tabip Odası üyesi bir grup doktor ve sağlık çalışanı, Arslan'ı ölümünün 3'üncü yılında andı.

Sağlık çalışanları adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekirdağ Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. İbrahim Oktay, Ersin Arslan'ın öldürülmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, Arslan'ı hiç unutmayacaklarını söyledi.

Umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim iken, bir hasta yakını tarafından hastane içinde bıçaklanarak katledilen Arslan'ın, gönüllerde yaşadığını belirten Oktay, "Sağlık örgütlerinin yıllardır haykırdığı şiddeti Sağlık Bakanlığı da nihayet gördü ve 113 şiddet bildirim sistemini kurdu. Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre, 14 Mayıs 2012'den 2015 Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim, 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır" dedi.

Oktay, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların üçte birinin fiziki saldırı niteliğinde olduğunu ifade ederek, "Bakanlığa her ay bine yakın, her gün 30'dan fazla sağlıkta şiddet olgusu bildirilmiştir. Bu rakamlar hastanelerde, polikliniklerde aile sağlığı merkezlerinde yaşanan kavgaların, itiş kakışın sadece bildirilen bölümüne aittir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dr. Ersin Arslan, Tekirdağ'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement