DSİ'den Simav'a Baraj Müjdesi - Son Dakika
Yerel

DSİ'den Simav'a Baraj Müjdesi

DSİ\'den Simav\'a Baraj Müjdesi

DSİ Kütahya Şube Müdürü, verimli topraklarıyla ünlü Simav'ın gereksinim duyduğu büyük çaplı bir barajın Simav Çayı üzerinde yapımı için çalışma başlattıklarını söyledi.

28.11.2012 12:18  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Kütahya Şube Müdürü Adil Sabancı verimli topraklarıyla ünlü Simav'ın gereksinim duyduğu büyük çaplı bir barajın Simav Çayı üzerinde yapımı için çalışma başlattıklarını bildirdi.

5 bin 800 hektarlık sulama alanına sahip barajın ilçenin Kırvadi bölgesi Hisarbey Beldesi Kusumlar Mahallesi civarında yapımı için planlama ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Sabancı, "Simav Barajımız büyük bir proje. Gövdesi Kusumlar Mahallesinde olacak büyük barajımızı Simav Çayı üzerine inşa edeceğiz. Bu kapsamdaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Barajın yapımı ile Simav Ovası bereketli günlerine tekrar kavuşacak" dedi.

DSİ olarak sorumluluk alanları içerisine dahil Kütahya'nın ikinci büyük ilçesi Simav'da yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Sabancı, "Bu kapsamda 2012 yılına ait ayrılan 23 milyon 871 bin TL'lik yatırım ödeneğimiz 37 milyon 211 bin TL'ye çıkarıldı. Şu anda bunun 25 milyon 825 bin TL'lik kısmını harcadık. Harcama olarak yüzde 69 seviyesindeyiz. İşlerimiz iyi gidiyor. Kalan 11 milyonluk bölümünü de yılsonuna kadar harcamayı planlıyoruz" dedi.

Simav'daki çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı, "1960 yılında kurutulan Simav Gölünde drenaj çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl meydana gelen taşkının ardından bu yıl 20 kilometrelik Simav Çayında temizlik yapıyoruz. Temizlik çalışmasını yıl içerisinde bitiremediğimiz takdirde gelecek yıl kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ayrıca Simav'ın beldelerinde değişik çalışmalarımız var. Naşa beldemizde geçen yıl taşkınlara karşı taş duvarlı kanal yaptık. Naşa beldemizde çalışmalarımız bununla kalmadı. Eski kanallarımızın tabanına 500 metre civarında taban kaplaması gerçekleştirdik. Demirciköy beldemizde geçen yıl sekiler yaptık. 700 metrelik taş duvar kanal çalışmalarımız sürüyor. Öreğler beldemizde de taş duvar kanal çalışmalarımız devam ediyor. Bahtıllı da beton duvar kanal çalışmamız var. Simav Söğüt Göleti bitirildi. Bu sene inşallah su tutacak. Vanalarının bağlanması kaldı. Bunun yanında Yemişli ve Karacahisar beldelerimizin yanı sıra Kiçir köyümüzde de çeşitli çalışmalarımız oldu. Ayrıca Simav Yağmurlar köyünde geçen yıl gölet çalışması etüdü yaptık. Yerini tespit ettik. Güzel bir yer. Bu yıl planlama ve proje programına dahil oldu. Çalışmalarımız arasında en hızlı göletimiz olacak. Bölge halkına şimdiden hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

DSİ olarak Kütahya'nın iş gücünün yüksek olduğuna vurgu yapan Sabancı, "Bölgenin yüzde 60'lık yatırımı Kütahya'dadır. Özveri ile çalışıyoruz" diye konuştu.

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, "Büyük çaplı bir baraj Simav'ın şu anda gereksinim duyduğu en önemli yatırım. Yeterli sulama yapılamadığı için Simav Ovasında verim giderek düşüyor. DSİ'nin baraj müjdesi Simavlı çiftçileri çok sevindirdi. Kısa sürede kavuşmayı arzuluyoruz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ'den Simav'a Baraj Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement