Dünya Cüzzam Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Cüzzam Günü

Dünya Cüzzam Günü

Bartın İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, her yıl Ocak ayının son pazarı kutlanan "Dünya Cüzzam (Lepra) Günü " haftası ile ilgili hastalığın erken tanı ile önlenebileceğini söyledi.

26.01.2014 18:04

Bartın İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, her yıl Ocak ayının son pazarı kutlanan "Dünya Cüzzam (Lepra) Günü " haftası ile ilgili hastalığın erken tanı ile önlenebileceğini söyledi.

Bartın İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, her yıl Ocak ayının son pazarı kutlanan "Dünya Cüzzam (Lepra) Günü " ile ilgili hastalığın erken tanı ile önlenebileceğini söyledi. Türkiye'de kümülatif olarak yaklaşık bin 139 kişinin cüzam hastalığından tedavi gördüğünü belirten Dr. Demir, "Bu haftanın amacı, toplumun cüzzam ve cüzzamlıya karşı oluşan yanlış inançlardan, bilgisizlikten kaynaklanan korkularını önleyerek cüzzam hastalığının erken teşhis edilmesinin sağlanması, dünya standartlarına uygun bir şekilde tedavisi ve izlenmesiyle hastaları topluma kazandırmaktır. Tenasül Hastalıkları Dispanserleri' de lepra hastalarının takiplerini yapmaktadır. Lepralı hastalarla ilgili her türlü izleme ve değerlendirmeler hastaların yaşadıkları ildeki sağlık kuruluşlarınca yürütülmekte olup, tedavi giderleri Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz karşılanmaktadır. Cüzzam günümüzde ne yazık ki, hakkındaki bilgisizliğin sürmesi nedeniyle, hala korkulan ve insanları korkutmak - ürkütmek için kullanılan bir simge olmaya devam etmektedir. Bilinen eski ve sakat hastalar, hiç kimseye bir zararları olmadığı halde, damgalanmaktan kurtulamamakta, çoğu kez anlayışsızlıkla karşılanıp dışlanabilmektedirler. 2014 yılı Cüzzam Gününde toplumumuza çağrımız, evrensel insan hakları doğrultusunda her türlü engelliyi olduğu gibi, cüzzam hastalarımızı da, kendilerinden biri olarak görmeleri, onları damgalamamaları, dışlamamaları, dostça, kardeşçe yaklaşmaları ve destek vermeleridir "dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Cüzzam Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement