Dünya Dama Şampiyonu Türkiye Takımı Oldu - Son Dakika
Yerel

Dünya Dama Şampiyonu Türkiye Takımı Oldu

Dünya Dama Şampiyonu Türkiye Takımı Oldu

Türkiye Dama Federasyonu tarafından organize edilen Dünya Dama Şampiyonası, Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleştirildi.

11.10.2015 08:43

Türkiye Dama Federasyonu tarafından organize edilen Dünya Dama Şampiyonası, Aydın'ın Didim ilçesinde gerçekleştirildi. Üç gün süren turnuvanın sonunda Türkiye, takım olarak Dünya şampiyonu oldu.

Türkiye Dama Federasyonu'nun düzenlediği Dünya Dama Şampiyonası 8-10 Ekim tarihleri arasında Didim'de yapıldı. Didim Garden Of Sun Hotel'de erkek ve kadınlara ayrı ayrı olmak üzere toplamda 16 bin Euro ödül dağıtımlı gerçekleştirilen şampiyona, 6 bin Euro ödüllü Türk Daması Dünya Şampiyonası, 4 bin Euro ödüllü 10x10 Rapid Dünya Şampiyonası ve 4 bin Euro ödüllü 10x10 Çapraz Dama Blitz Dünya Şampiyonası olmak üzere 3 dalda yapıldı.

Dünya Dama Şampiyonası, Didim'de süren 3 günlük yoğun temponun ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Şampiyonluk unvanları ve ödüller görkemli bir seremoni ile sahiplerini buldu. Törene Dünya Dama Federasyonu Herry Otel, Türkiye Dama Federasyon Başkanı Ali Kadir Benzer ve Kazakistan'dan Kamerun'a kadar 50'nin üzerinde ülkeden 150 sporcu katıldı. Birçok ülkenin federasyon başkanları ve federasyon yetkilileri de turnuvada ve törende hazır bulundu.

Şampiyonada Faik Yıldız, Göksel Kaya ve Ogün Tancer'den oluşan Türkiye takımı birinci olurken, Kuveyt takımı ikinci, İran takımı ise üçüncü oldu. Türk Daması kategorisinde ise Türkiye'den Faik Yıldız birinci, Göksel Kaya ikinci, Kuveyt'ten Yahya Macid Muhammed ise üçüncü oldu. Törende konuşan Türkiye Dama Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Murat Özpınar, "Didim için büyük bir organizasyon oldu. Emeklerinden ötürü federasyon başkanımıza Didim adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Türkiye Dama Federasyon Başkanı Ali Kadir Benzer ise Türk damasını dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini ifade etti. Öte yandan, federasyon yetkililerinden yapılan açıklamada, dereceye giren yarışmacılara toplamda 6000 Euro para ödülü verildiği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Dama Şampiyonu Türkiye Takımı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement