Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Kadın Hakları Günü

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Can: "Kadını hayatın her alanında güçlendirmek, 2023 vizyonunun bir parçası sayarak geleceği kadınlarla birlikte inşa etmeyi hedefleyen bir iktidarla kadınlarımız yarınlara daha güçlü hazırlanıyor"

04.12.2014 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ülker Can, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadını hayatın her alanında güçlendirmek, 2023 vizyonunun bir parçası sayarak geleceği kadınlarla inşa etmeyi hedefleyen bir iktidarla kadınların yarınlara daha güçlü hazırlandığını bildirdi.

Can, demokrasiyi güçlendirmek ve kadının hak mücadelesini taçlandırmak adına kadının seçme hakkını almış olmasının içerisinde birçok anlam taşıdığına dikkati çektiği mesajında, şunları belirtti:

"80 yıldan bu yana bu hakkı geliştirmek ve güçlendirmek adına yapılan çalışmaların sadece son 10 yılda yoğunlaşmış olması dikkati çekmektedir. Atatürk'ün kadına verdiği önemi, ülkeye katacağı değeri anlamayan iktidarların yerini, bugün kadını siyasetin ve hayatın nesnesi değil, öznesi sayan bir iktidar almıştır. Kadını hayatın her alanında güçlendirmek, 2023 vizyonunun bir parçası sayarak geleceği kadınlarla birlikte inşa etmeyi hedefleyen bir iktidarla kadınlarımız yarınlara daha güçlü hazırlanıyor."

AK Parti'nin, sivil toplum hayatından siyasete, çalışma hayatından aile hayatına her alanda kadına pozitif ayrımcılığı anayasa ile güvence altına aldığına değinen Can, şöyle devam etti:

"AK Parti, bu anlayış ve misyonla fırsat eşitliğinin savunucusu olmaya devam edecektir. Kadına seçilme hakkının verilişinin 80. yılında kadınlarımız cumhurbaşkanımızın iradesi, başbakanımızın himayesinde şekilci zihniyetin esaretinden ancak kurtulmuş, fikre önem veren, düşünceleriyle öne çıkan bir duruma gelebilmiştir. Yeni Türkiye'nin yol haritasında kadınlarımız daha güçlü ve daha etkin olarak görev alacağına yürekten inanıyorum. Kadınlarımız için bu anlamlı hakkın artık verilerek değil, alınarak kazanıldığının konuşulması dileğiyle tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement