"Dünya Kadınlar Günü" Bozüyük'te Kutlandı - Son Dakika
Yerel

"Dünya Kadınlar Günü" Bozüyük'te Kutlandı

MHP Bozüyük Kadın Kolları tarafından "Dünya Kadınlar Günü" etkinliği yapıldı.

09.03.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Bozüyük Kadın Kolları tarafından "Dünya Kadınlar Günü" etkinliği yapıldı.

Bir salonda düzenlenen programa, MHP Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Havva Can, Bilecik İl Başkanı Hüseyin Köymen'in eşi Şükran Köymen, Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Pervin Tepe, Bozüyük İlçe Başkan Yardımcısı Emine Özkan ile partililer katıldı.

Özkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların sadece bir gün değil her gün değerinin bilinmesi temennisinde bulunarak, "Cefakar ve fedakar Türk kadını, ailesi, yuvası, kurtuluşu, kuruluşu, vatanı, bayrağı, demokrasisi, Türkçe'si, kardeşliği ve Türkiye'si söz konusu olduğunda birlik ve beraberliğini dün de korumuştur bugün de koruyordur yarın da koruyacaktır" dedi.

Tepe ise Türk kadınının, kadınların en güçlüsü ve en izan sahibi olduğunu dile getirdi.

Dün kadının, erkeğiyle beraber nasıl çadır söküyor, otağ kuruyorsa, bozkırlarda yalın kılıç, at sırtında düşmana karşı mücadele ediyorsa bugün de erkeğiyle beraber cehalete karşı savaş ilan etmek zorunda olduğuna dikkati çeken Tepe, şunları kaydetti:

"(Bir erkeği eğitirsen bir kişiyi, bir anneyi eğitirsen, bin kişiyi eğitmiş olursun) diyor Mustafa Kemal Atatürk. Sen ki, en büyük eğitimcisin, işin zoru Türk kadınına düşüyor. Bu zorluğun altında kalmamak, üstesinden gelmek için güçlü olmak zorundasın. Güç, teşkilatlanma, dayanışma sonucu elde edilir. Bugün bu güç bizde vardır. Sizlerle daha güçlü olmak istiyoruz."

Tepe, Bozüyük Açık Cezaevi'nde hükümlü bulunan eski MHP Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin'in gönderdiği mektubu okurken, Tekin'in salondaki eşi Pınar Tekin ile bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra, Özkan tarafından Tepe'ye plaket verildi. Tepe de Pınar Tekin'e üzerinde 3 hilal bulunan tablo hediye etti.

Etkinlik sonunda, MHP'ye katılan kadınlara parti rozeti takıldı.

Muhabir: Barış Eren/ Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Dünya Kadınlar Günü' Bozüyük'te Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement