Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü

Sağlık Bakanlığının öncülüğünde başlatılan ve 81 ilde kutlanan Dünya Sağlık Yürüyüşü kapsamında Balıkesir'de de renkli etkinlikler düzenlendi.

03.10.2012 20:21

Sağlık Bakanlığının öncülüğünde başlatılan ve 81 ilde kutlanan Dünya Sağlık Yürüyüşü kapsamında Balıkesir'de de renkli etkinlikler düzenlendi.

Akşam saatlerinde Atatürk Anıtı önünde toplanan sağlık teşkilatı ve vatandaşlar park içinden yürüyüş yaparak potalara gitti. Havuz önündeki potalarda düzenlenen gösteriler vatandaşlar tarafnıdan beğeniyle izlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı branşlardaki sporcuların gösteriler yaptığı spor etkinliğini İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu, çok sayıda aile ve öğrenciler heyecanla izledi. Öğrencilerin cimnastik, karate gösterilerinin yanı sıra ayağa bağlı balonları patlamta oyunu ile eğlenceli anlar yaşandı. Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını kazanmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı hazırlandı. Aktiviteler içerisinde toplumda fiziksel aktivitenin önemi, sağlık üzerine etkileri hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla fiziksel aktivite ile ilgili özel günlerin kutlanması da yer alıyor.

"ŞİŞMANLAMADAN YÜRÜYEM, KOŞAM"

Bu kapsamda 81 ilde kutlanan 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Balıkesir'de de birbirinden renkli etkinliklerle kutlanmış oldu. Gençlik Spor Kulübü branşlarındaki öğrenciler gösterilerinin ardından izleyenlerden büyük alkış aldılar. Aktiviteye eşofmanlarıyla katılan İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan çocukları ve öğretmenlerini kutladılar. Aktivite sahasında İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Spor Müdürlüğünün isimlerinin bulunduğu bir pankartta Balıkesir'in yöresel şivesiyle yazılmış olan, "Şişmanlamadan yürüyem, koşam" sloganı ise görenlere tebessüm ettirdi.

(YU)

03.10.2012 19: 54: 05

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement