Düzce'nin Eğitim Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Düzce'nin Eğitim Projeleri Tanıtıldı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Verimli Ders Çalışma Alışkanlıklarını Geliştirme" ve "Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme" projelerinin tanıtımı yapıldı.

12.01.2012 16:40

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Verimli Ders Çalışma Alışkanlıklarını Geliştirme" ve "Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme" projelerinin tanıtımı yapıldı.

Valilik'te düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcı Erdoğan Ülker, amaçlarının öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu belirterek "Geçen yıl 29 alanda eylem planı oluşturuldu. Projelerimizi de tamamladıkça paylaşıyoruz. Bugün de 2 projenin tanıtım toplantısını yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından hayata geçirilen iki proje tanıtıldı.

Hayata geçirilen projelerin ilki olan "Verimli Ders Çalışma Alışkanlıklarını Geliştirme" projesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere hazırlandı. Öğretmen-öğrenci ve veli üçgeninde öğrencilerin verimli ders çalışma yöntemlerini öğrenmeleri ve benimsemelerini amaçlayan proje, öğretmen-aile ortaklığını temel alıyor. Proje ortakları olan öğrenci, öğretmen ve ailelerin istekli katılmaları ve sorumluluk almaları halinde, öğrencilerin öğrenme yaşantılarına karşı olumlu tutum ve davranış geliştirmesi hedefleniyor.

"Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme" projesi ise eğitim kurumlarında yönetici, öğretmen ve diğer personele eğitim öğretimle ilgili çalışmalarında gösterdikleri başarılarından dolayı puanlama usulüne göre başarı ve üstün başarı belgeleri verilmesine dayanıyor. Proje ile okul yöneticilerin eğitim öğretim faaliyetlerinde güdülenmelerini ve mesleki açıdan kendilerini geliştirmelerini sağlayarak eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Toplantıda Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, ilçe Kaymakamları ve okul müdürleri de hazır bulundu.

- DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'nin Eğitim Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement