Eceabat'ta Mesleki Eğitim Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Eceabat'ta Mesleki Eğitim Kursu Açıldı

Eceabat\'ta Mesleki Eğitim Kursu Açıldı

SA-Group ve Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu işbirliği ile 25 kişilik dikiş makinesi operatörlüğü kursu açılışı gerçekleştirildi.

22.07.2013 09:38

SA-Group ve Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu işbirliği ile 25 kişilik dikiş makinesi operatörlüğü kursu açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde, bir önceki dönem kursiyerlerine de sertifikaları verildi.

Eceabat'ta düzenlenen törene Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İşkur İl Müdürü Ali Çalışkan,İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna,Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve vatandaşlar katıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, açılıştaki konuşmasında, "Kurs, yaklaşık üç buçuk ay sürmüş ve 9 temmuzda sona ermiştir. Kursiyerlere kurs süresince günlük 20 lira cep harçlığı verilmiş ve sigorta sağlık primleri de yatırılmıştır. Kurs için de İŞKUR tarafından 222 bin 400 lira bütçe ayrılmıştır. %50 istihdam taahhüdüyle kursumuz başlatılmıştır, ancak işverenimiz sertifika almaya hak kazanan 79 kursiyerin hepsini istihdam edeceğini beyan etmiştir. Ayrıca sektörün eleman ihtiyacından dolayı toplamda 75 kişilik olacak ve ilk etapta 25 kişilik yeni kursumuz da başlatılmıştır. Kursumuza katılan ve sertifika alacak arkadaşlarımız kendilerine iş hayatında büyük kolaylık sağlayacak isabetli bir karar vermişlerdir" dedi.

Açılışta Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ'da bir konuşma yaptı. Dağ, konuşmasında, kursiyerleri tebrik edip, kursiyerlerin aldıkları belgenin çalışma hayatlarına sağlayacağı faydanın büyük olacağını ifade ederek mesleki eğitim kurslarının sektörün ihtiyacı olan yetişmiş eleman bulma konusunda da destek sağlayacağını belirtti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eceabat'ta Mesleki Eğitim Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement