Edirne, Tur Operatörlerine Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Edirne, Tur Operatörlerine Tanıtıldı

Edirne, Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren, ulusal ve uluslararası 22 tur şirketine tanıtıldı.

16.06.2014 14:33  Güncelleme: 15:26

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen tanıtım toplantısında, Edirne'de tescilli 600 kültür mirasının bilindiğini ancak kentin tamamında bin 201 tarihi eser olduğunu söyledi.

İstanbul'a en yakın Ege kıyısının Edirne sınırları içerisinde olduğunu belirten Hacıoğlu, "İstanbul'a yakın bu kadar temiz denizi, kumu ve yeşili başka bir yerde bulamazsınız. Saros Körfezi, Türkiye'de en iyi dalış yapılan yerdir. Çok yakında Samsun'dan bir gemi getirilecek ve orada denizaltı müzesi oluşturulacak" diye konuştu.

Hacıoğlu, Edirne'nin İstanbul'a yakın olmasının olumsuzlukları da bulunduğunu, yerli turistlerin sabah gelip akşam dönmesinin şehre katkısı olmadığını vurguladı.

Kentte, Kültür ve Turizm Bakanlığına kayıtlı işletme belgesine sahip 21 otel olduğunu dile getiren Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Lütfen buraya gelenleri kentte konaklatın. Evet Avrupa'nın en büyük ikinci sinagogu Edirne'ye açılacak. Bizzat Şükrü Paşa'nın 155 gün savunma yaptığı ve bizim şu ana kadar 9 milyon lira para harcadığımız Hıdırlık Tabyası yapılacak. Makedonya Saat kulesi programa girdi, tamir edilecek. Enez Kalesi ve Atatürk'ün bizzat kahve içtiği Türk Ocağı binası, Şükrü Paşa'nın Kıyık Tabyası düzenlenecek."

"Adeta açık hava müzesi"

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da Edirne'nin adeta açık hava müzesi olduğunu ve kentin turizm açısından değerlendirilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Zıpkınkurt, çeşitli illerden gelen tur operatörlerine gün boyu kenti tanıtacaklarını ifade etti.

Tur operatörü Metin Cansız ise Edirne'nin yurt dışına yakın olması ve tarihi geçmişiyle dikkat çektiğini, ilerleyen günlerde kente birçok yatırım yapılabileceğini kaydetti.

Toplantının ardından kentin tanıtımı için geziler düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne, Tur Operatörlerine Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement