Ege Bölgesi'nde İşe Alımlar 3. Çeyrekte de Devam Edecek - Son Dakika
Yerel

Ege Bölgesi'nde İşe Alımlar 3. Çeyrekte de Devam Edecek

Ege Bölgesi\'nde İşe Alımlar 3. Çeyrekte de Devam Edecek

Ege Bölgesi’nin net istihdam görünümü yılın üçüncü çeyreğinde artı yüzde 5 olarak ifade edildi.

09.08.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi'nin net istihdam görünümü yılın üçüncü çeyreğinde artı yüzde 5 olarak ifade edildi.

Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre Ege Bölgesi'nin Net İstihdam Görünümü yılın üçüncü çeyreğinde artı yüzde 5 olarak ifade ediliyor. Bu rakam işverenlerin yılın üçüncü çeyreğinde işe alım yapmayı planladığını gösterse de, önceki dönemlere kıyasla işe alımın düşük bir oranda kalacağına işaret ediyor.

Yapılan açıklamada,"Ege Bölgesi kapsamında üçüncü çeyrek beklentilerini olumlu olarak bildiriyor. Ege Bölgesi'nde işverenler yılın üçüncü çeyreğinde yeni işe alım yapmayı planlasa da, bu planlar araştırmanın başlatıldığı 2011 yılı 1. çeyreğinden bu yana bildirilen en zayıf oranda kalıyor. İşe alım planları, 2016 yılının ikinci çeyreğine göre istikrarını nispeten koruyor olmasına rağmen, 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 puanlık bir düşüş gösteriyor. Araştırmanın bulgularına göre yalnızca Ege bölgesinde değil, Türkiye'nin genelinde de yılın üçüncü çeyreğinde istihdam hızı mütevazı seviyelerde. Türkiye genelinde araştırmaya katılan işverenlerin yüzde 19'u işe alım seviyelerinde artış öngörürken yüzde 72'lik kesim herhangi bir değişiklik beklemiyor. İşverenlerin yüzde 9'u ise istihdamda azalma bekliyor" denildi.

Ege - Akdeniz Bölgesel Kıyaslama

Araştırma sonuçlarına göre Ege ve Akdeniz bölgelerinde Net İstihdam Görünümü sırasıyla artı yüzde 5 ve eksi yüzde 2 olarak ölçülüyor. Bu değerler Ege bölgesi için belirli oranda istihdam beklendiğine işaret ederken, Akdeniz bölgesi işverenleri belirsiz bir istihdam hızı öngörüyor. Yıldan yıla karşılaştırıldığında net görünümlerin iki bölgede birden zayıfladığı görülüyor. Bu trendin en dikkat çekici bölgelerinden Akdeniz'de yüzde 19'luk bir düşüş görülüyor.

Egeli işverenler ise yüzde 10 oranında bir azalma bildiririyor. Rapor boyunca kullanılan "Net İstihdam Görünümü" ifadesi, toplam istihdamda artış öngören işverenlerin yüzdesinden, önümüzdeki çeyrekte iş yerlerinde istihdam düşüşü bekleyen işverenlerin yüzdesi çıkarılarak hesaplandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Bölgesi'nde İşe Alımlar 3. Çeyrekte de Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement