Eğitim Bir-Sen'den İş Birliği Protokolü - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen'den İş Birliği Protokolü

Eğitim Bir-Sen\'den İş Birliği Protokolü

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde Niteliği Yükseltme" amacıyla imzalanan protokol kapsamında seminer düzenlendi."Okul Yöneticiliğinde Yeni Yaklaşımlar" konulu bir seminer verildi.

19.03.2013 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde Niteliği Yükseltme" amacıyla imzalanan protokol kapsamında seminer düzenlendi. Manisa Merkez ve köylerindeki tüm okul müdür ve müdür yardımcılarına

"Okul Yöneticiliğinde Yeni Yaklaşımlar" konulu bir seminer verildi.

Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr Aytaç Açıkalın, okul yöneticilerine "Okul Kapısındaki Çift Başlı Kartal: Okul Yöneticisi" konulu bir sunum yaptı. Öğrencinin potansiyelini arttırmada yöneticilerin çok önemli rolü olduğunu söyleyen Açıkalın, "Okul yöneticilerimiz, kendi yetenekleri ve becerileri doğrultusunda okullarını geliştiren değiştiren en öndeki insanlardır. Öğretmenin kendi mesleğini kutsallaştırmadan, onu ulaşılmaz gibi değerlendirmeden insanı yetiştirmeye yönelik bir çaba içerisinde olması gerekir" diye konuştu.

İnsanın kişiliğini birinci derecede akranları ve öğretmenlerinin etkilediğini kaydeden Açıkalın, anne ve baba etkisinin ancak insan kişiliğinin oluşumuna yüzde 10 gibi bir oranda etki ettiğini söyledi. Öğretmenlerin, öğrenciler üzerinde etkinliğinin çok daha yoğun olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, "Öyle ise öğretmenler kendi mesleklerini sevgiyle, hoşgörüyle yoğurmak suretiyle öğrencilerimizin yetiştirilmesine adamalıdırlar. İnsan davranışlarının temeli kalıtsaldır, genlerle ilişkilidir. Genlerimizde var olan yeteneklerimiz için uygun çevre ortamı oluşturulursa, davranışa dönüşür. Çevre ortak ve eşsiz olmak üzere ikiye ayrılır. Ortak çevre herkesle paylaştığımız ortamlardır" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen'den İş Birliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement