Eğitim Bir Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, Sendika Başkan Yardımcısı Levent Cindoruk ile ilgili mahkeme kararını uygulamayan Anadolu Üniversitesi (AÜ) yönetimini eleştirdi.
Yıldırım, yaptığı açıklamada "Anadolu Üniversitesi'ne tahsis edilmiş kadrolar, mali imkanları, beşeri sermayeleri, paraları ve binaları idare etme yetkisi bir bir kamu emanetidir. Bu emanete sahip çıkmanızı tavsiye ediyoruz" diye belirtti.
Takdir yetkisinin; temel insan haklarının, uluslararası sözleşmelerin, anayasanın kanunların, tüzüklerin, yönetmeliklerin, başbakanlık genelgelerinin üstünde olmadığını vurgulayan Eğitim Bir Sen 2 No lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, bir ay önce Eskişehir 1. İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın uygulanmamasını eleştirerek "Asli vazifeniz olan üniversiteyi yasal çerçeve içerisinde çalışanların, öğrencilerin ve kurumun hak ve menfaatlerini koruyarak yönetmeye davet ediyoruz." - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Eğitim Bir Sen'nden Aü'ye Eleştiri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.