Eğitim-Sen'den "Eğitimde Güncel Sorunlar" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen'den "Eğitimde Güncel Sorunlar" Konulu Panel

Eğitim-Sen\'den "Eğitimde Güncel Sorunlar" Konulu Panel

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), "Eğitimdeki güncel sorunlar ve çelişkiler" konulu bir panel düzenlendi.
Kesk Şubeler Platformu binasında verilen seminere Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Başkanı Yusuf Demir, Eğitimci, Birgün...

16.11.2013 16:37

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), "Eğitimdeki güncel sorunlar ve çelişkiler" konulu bir panel düzenlendi.

Kesk Şubeler Platformu binasında verilen seminere Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Başkanı Yusuf Demir, Eğitimci, Birgün gazetesi köşe yazarı, Eleştirel Pedagoji Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Özmen ve Eğitim-Sen üyeleri katıldı.

Eğitimdeki güncel sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Özmen, Türkiye'deki yaklaşık 40 yıldır eğitimin sorun olduğunu belirterek," Eğitim sorunlarının önüne geçmek için 10 yıldır ciddi bir kadrolaşma ile çalışma başlattık. Bu 10 yılda müfredatta değişimler başladı. Sınavlarda değişim oldu. Finansman ve özelleştirme değişti. Din ve eğitim sorunu 1950'den beri devam ediyor. Üniversiteler ve YÖK ana dilde eğitimi tartışıyor. Din eğitiminin yaygınlaşması kapsamında medrese ve cami faaliyetleri başlatıldı. Bana göre bilimsel eğitim en iyi eğitim şeklidir. Eğitim felsefesi 2003'te başladı. Yeni bir eğitim müfredatı ile eğitim sorunları çözüme kavuştu. Sosyalistler kendilerine göre yorumluyor. Yeni müfredatın iyi bir çözüm modeli olduğunu düşünüyorum. Eski müfredat ise çok milliyetçiydi. İdeoloji, ekonomi, kişilik, karakter ve en önemlisi topluma sanayi alanında kazanç elde etti. Okulların özelleşmesi müşterileri, yani velileri memnun etmeli. Bu öğrenciler birer meta olmaktan çıkmalı. Bilginin paraya dönüştürülmesinin öğrenci ve veliler tarafından sorun olacağı açıktır" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen'den 'Eğitimde Güncel Sorunlar' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement