Eğitimci Yazar Cihat Şener, Sınav Kaygısı ve Motivasyon Konferansı Verdi - Son Dakika
Yerel

Eğitimci Yazar Cihat Şener, Sınav Kaygısı ve Motivasyon Konferansı Verdi

Eğitimci Yazar Cihat Şener, Sınav Kaygısı ve Motivasyon Konferansı Verdi

"Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu konferans verdi.

13.05.2012 21:54

Malkara Atatürk İlköğretim Okulu 'nun organize etmiş olduğu programda Hayatımız Sınav adlı televizyon program sunucusu eğitimci yazar Cihat Şener,

"Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu konferans verdi.

Okul Müdürü Murat Kalaycı yaptığı konuşmasında "Üniversite ve liselere giriş sınavlarına hazırlanan gençlerin ve ailelerin hayatları sınav oluyor. Her konuşma ve her yaşam faaliyeti bu gerçek üzerine kuruluyor. Ancak bu konuda hepsinin desteğe ihtiyacı var. Bizler de okul olarak, öğrenci velilerimize yönelik böyle bir etkinlik düzenledik. Konferans, gençlere bu sistem içerisinde başarılı olmak için yöntemler ve ipuçları sunacak. Velilerimizin, anlayamadıkları noktaları aydınlatmayı ve yol gösterici olmayı amaçladık " dedi.

Şener, Malkara Kültür Sarayında düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada

"Sınavlar, öğrenciler üzerinde stres oluşturuyor. Öncelikle öğrencilerden sınavla yüzleşmelerini istiyorum. Türkiye'de kayıtlı 17 milyon öğrenci var. Bu rakamın doğru kullanıldığında büyük bir potansiyel olabilecekken, aksi durumda bize 17 milyon el bombası olarak da dönebilecektir. İyi bir potansiyel olması için 17 milyon öğrencinin çok iyi eğitilmesi gerekiyor. Bu sınavlar sanıldığı gibi zeka sınavı, bilgi sınavı değildir. İnsanın zekasına ya da bilgisine değil, bilgiyi kullanma becerisine bakıyorlar" dedi.

Konferans sonunda veli ve öğrencilerin sorularını Şener'in cevap vermesiyle son buldu.

13.05.2012 21: 34: 31

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimci Yazar Cihat Şener, Sınav Kaygısı ve Motivasyon Konferansı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement