Elazığ'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Kültür Sanat

Sivas Devlet Tiyatrosu, "Gus ile Yemek Saati' adlı oyunu, İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Anam Bacım Avrdamı" adlı oyunu Elazığ'da sahneleyecek.

12.01.2012 11:00

Sivas Devlet Tiyatrosu, "Gus ile Yemek Saati' adlı oyunu, İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Anam Bacım Avrdamı" adlı oyunu Elazığ'da sahneleyecek.

Jim Brochu'nun yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği Gus ile Yemek Saati adlı oyunu Abdullah Ceran yönetiyor. Oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, giysi tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Kazım Öztürk'e ait.

Bir Amerikan komedisi olan oyun, mutfak programlarına mizah yönüyle yaklaşan bir içerik taşıyor.

Fulya Ülvan, Ömer Eryiğit, Ozan Kalkan, Filiz Uysal'ın rol aldığı 2 perdelik oyun, bugün saat 20.00'da Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Koro binasında sahnelenecek.

-"Anam Bacım Avradım"-

İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Anam Bacım Avradım" adlı oyunu Elazığ'da sahneye koyacak.

İnanç Yılan'ın yazdığı 2 perdelik oyunu, Yaşar Ürük yönetiyor. Oyunun dekor tasarımı Savaş Çevirel'e, giysi tasarımı Buket Başaran Akkaya'ya, ışık tasarımı Kemal Gürgün'e, müziği Cem İdiz'e koreografı ise Şenay Sönmez'e ait.

Son dönemde ülkede önemli sorunları arasında yer alan kadına şiddet hakkında izleyicisini düşünmeye davet eden bir çalışma olan oyunda, kahramanının genç kızlık hayallerinin bir bir yıkılmasını müzikle vurgulanarak, kadına eziyet eden zihniyeti de ciddi biçimde eleştiriyor.

Fulya Yalçın, Nalan Örgüt, Gözde Bakşık, Çağatay Özçelik, Evren Serter, Menekşe Bendeş Özyiğit, Alptekin Ertürk, Recep Ayyıldız, Nevzat Hakan Dönmez, Serpil Çağıran, Ekrem Kocaçal, Vedat Özkök, İlker Atatoprak, Selda Bakırtaş Alpuğan, Jülide Derya, Damla Ardal, Uğurcan Özfuruncu, Burak Özbaykuş, Dilek Can, Aytaç Özgür, Ahu Gül Ürük, Onur Amaç, Eren Nalcı'nın rol aldığı ve 15 yaş altı seyircilerin izlemesinin tavsiye edilmediği oyun, 18 ve 19 Ocak'ta saat 20.00'de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında sahnelenecek.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement