Elazığ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Elazığ'dan Kısa Kısa

Elazığ'da 2013 yılı "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasının merkez ilçe ön elemesinin yapıldığı bildirildi.

06.03.2013 16:10

Elazığ'da 2013 yılı "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasının merkez ilçe ön elemesinin yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından 2004 yılından beri kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ülke çapında "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bir yarışma düzenlendiğini anımsattı.

Bu yıl düzenlenecek olan yarışmanın merkez ilçe ön elemesinin müdürlük toplantı salonunda yapıldığını ifade eden Kaygusuz, şunları kaydetti:

"Merkeze bağlı 6 köyden katılan kadın çiftçilerin yarıştığı öne eleme sonucunda, Karşıbağ köyünden Süphan Bataray birinci olmuştur. Birinci olan yarışmacı, ilçelerde seçilen çiftçilerle birlikte 21 Mart'ta Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılacak olan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışması il finaline katılacaktır. Bu yarışma sonucunda birinci olan çiftçimiz, 29 Mayıs'ta Gümüşhane'de düzenlenecek olan bölge yarışmasına katılacaktır."

- Keban'da "2. Musa Amca Şiir Şöleni" yapılacak

Keban'da merhum hayırsever iş adamı Musa Coşkun anısına "2. Musa Amca Şiir Şöleni" yapılacak.

Keban İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde okul ve eğitim kurumları yaptıran merhum hayırsever iş adamı Kebanlı Musa Coşkun anısına müdürlük olarak şiir şöleni düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin bu yıl ikincisinin yapılacağını ifade eden Taş, "Geleneksel hale getirilen programda Türk Edebiyatı'nın önde gelen şairlerinin seçme şiirleri yer alacak. Şiirin en güzel örnekleri etrafında bir kültür ortamı oluşturmak istiyoruz. Şiir tarihimiz ve geçmişimizde önemli yeri olan bir edebiyat türüdür. Duygu ve düşüncelerin en kısa yoldan aktarılabildiği etkili bir anlatım yoludur" dedi.

Taş, "2. Musa Amca Şiir Şöleni'nin" 6 Mayıs saat 14.30'da Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonu'nda yapılacağını duyurdu.

Muhabir: Pir Hasan Doğan/ Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement