Emet'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Emet'ten Kısa Kısa

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçeye bağlı Samrık köyünde jeotermal enerji sondajı yapılacağını bildirdi.

27.02.2012 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçeye bağlı Samrık köyünde jeotermal enerji sondajı yapılacağını bildirdi.

Koca, AA muhabirine, ilçe merkezinde 6 bölgede, Yenice ve Günlüce beldeleriyle Samrık ve Dereli köylerinde termal su kaynakları bulunduğunu söyledi.

Söz konusu kaynakların bulunduğu alanlarda önceki yıllarda sondajlar yapıldığını, ancak sıcak suya ulaşılamadığını belirten Koca, şöyle konuştu:

"Samrık köyü yakınındaki alanda çok zengin jeotermal enerji kaynağı tespit edildi. Bu bölgede en kısa sürede sondaj çalışmalarına başlayacağız. İlk elde ettiğimiz bilgilere göre, Simav ilçesindeki jeotermal enerji kaynaklarını besleyen kaynakların ilçemizdedir. İnşallah en kısa zamanda sondaja başlayacağız. Olumlu sonuç almamız halinde ilçemiz her bakımdan olumlu yönde gelişecek."

-Belgesel program çekimleri tamamlandı

(fotoğraflı)

TRT kanallarında yayınlanan "Gezelim Görelim" programı ekibi, Emet'in Yenice beldesinde çekimler yaptı.

Yenice Belediye Başkanı Mehmet Topçu, AA muhabirine, yapımcı ve sunucu Nuray Yılmaz'ın, 3 kişilik ekibiyle belde yakınındaki Tahtalı Mesire Alanında çekimler yaptığını söyledi.

Program yayınlandığında beldesinin daha fazla tanınacağını belirten Topçu, şöyle konuştu:

"Çekimler yoğun kar yağışı nedeniyle zor şartlar altında yapıldı. Tahtalı Yaylası'nın kar manzaralı güzelliklerini çeken ekibe, restoran işletmecisi Yaşar Şen tarafından yörede yapılan yemek çeşitleri tanıtıldı. Bir doğa harikası olan Tahtalı Yaylası'nda belediye olarak her yıl binlerce kişinin katılımıyla geleneksel Hıdrellez Şenliği düzenlemekteyiz. Tahtalı Yaylası artık yörenin tercih edilen piknik ve mesire alanı haline geldi."

-Belediyenin hazırladığı iki proje için onay bekleniyor

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, hazırladıkları iki proje için Zafer Kalkınma Ajansından onay beklediklerini bildirdi.

Koca, AA muhabirine, Kaynarca ve Osmanlı hamamları bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ölçeklerine göre 5 yıldızlı hamam ve kaplıca tesisleri yapmak istediklerini söyledi.

Bu konuda hazırladıkları 497 bin 504 lira bütçeli projeyi ajansa sunduklarını belirten Koca, proje onaylandığında yatırım bedelinin yarısını belediyenin, kalanını ise ajansın karşılayacağını bildirdi.

Koca, ilçenin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin tanıtılması, ilçenin kültür değerlerinin korunması amacıyla hazırladıkları 205 bin 72 lira bütçeli Metrowork projesinin de ajansa sunulduğunu sözlerine ekledi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emet'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement