Emet Yenice'de Hıdrellez Şenliği - Son Dakika
Yerel

Emet Yenice'de Hıdrellez Şenliği

Emet Yenice\'de Hıdrellez Şenliği

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Yenice Beldesi Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenlikleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

07.05.2012 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Yenice Beldesi Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenlikleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Hıdrellez'in bolluk ve bereketi simgelediğini söyleyen Yenice Belediye Başkanı Mehmet Topcu, " Yaz ayının başlangıcını simgeleyen Hıdrellez Günü, beldemize 3 kilometre uzaklıkta bulunan Tahtalı Yaylasında her yıl geleneksel olarak kutlanmakta ve her geçen yıl halkımızın katılımı daha da artmaktadır. Belde olmadan önce halkımız her yıl Tahtalı Yaylasında hıdrellezi kendi aralarında kutlamakta idiler. 1999 yılında belde olduktan sonra aynı yıl göledin de hizmete girmesiyle belediye olarak bu alanda halkımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak sosyal tesisleri hizmete açtık. Ayrıca sulama göledi de yaylaya ayrı bir güzellik katmaktadır. Eski gelenekleri ve adetlerimizi sürdürmek adına her yıl düzenlediğimiz hıdrellez şenliklerine Emet ve Hisarcık ilçelerinden katılım her geçen yıl arttı ve bu yıl şenliklere 7-8 bin dolayında kişi katıldı. Sabah erken saatlerden itibaren çevre ilçelerden Tahtalı Yaylasına gelen halkımız kendi yanlarında getirdikleri yiyecekleri ağaçların gölgesinde afiyetle yerken, kurulan seyyar pazardan alışverişini de yapmaktadır. Diğer taraftan şenlikte halat çekme, yumurta ve yoğurt yeme etkinlikleri düzenlenmiştir. Bu kültürleri yaşatmak da çok önemlidir, bizden sonraki kuşaklara da bunu aktarmak bizim görevimizdir. Her yıl düzenlediğimiz Hıdrellez Şenlikleri birlik beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmaktadır. Şenliğimizi onurlandıran herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yenice beldesindeki Hıdrellez Şenliklerine, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Hisarcık Hasanlar Belediye Başkanı Mehmet Altay, Karbasan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut, Emet Örencik Belediye Başkanı Halil Duman, Çerte Belediye Başkanı M.Ali Kızıltan, Aydıncık Belediye Başkanı Şerif Tezel, Tavşanlı Balıköy Belediye Başkanları Muhsin Berksoy ve vatandaşlar katıldı.

(MU-EFE-

07.05.2012 12: 05: 20

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet Yenice'de Hıdrellez Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement