Emıtt Fuarı - Son Dakika
Yerel

Emıtt Fuarı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ında (EMITT), Diyarbakır standı yoğun ilgi odağı oldu.

23.01.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

71 ülkeden 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) "UNESCO Yolunda Diyarbakır" adıyla yer alan Diyarbakır standı ilgi odağı oldu.

Bu yıl 19'uncusuna ev sahipliği yapan EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Diyarbakır, tarihi Hasanpaşa Hanı mimarisini ve Diyarbakır surlarını yansıtan standla tanıtıldı.

Diyarbakır standına gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Av. Fırat Anlı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ve birçok kurum ve kuruluş yöneticilerini ağırladı.

Yoğun ilgi gören standa Dicle Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları Ebru sanatıyla ve el işçiliği hediyelik bakır tasarımlarıyla büyük beğeni topladı.

Standı ziyarete gelenlere Diyarbakır'daki tarihi dört ayaklı minareyi andıran maketin altında Diyarbakır çöreği, kahve ve Karacadağ pirincinin yanı sıra, Diyarbakır kadayıfı ikram edildi.

EMİTT'de Diyarbakır standının, Turizm sektörü adına 25 Ocak tarihine kadar İlin tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtmak amacıyla açık kalacağı belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emıtt Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement