Engellilere Destek Programı - Son Dakika
Yerel

Engellilere Destek Programı

Zonguldak'ta EDES için hazırlanan 4 projenin finansman sözleşmesi imzalandı.

15.01.2014 13:10

Zonguldak'ta Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında Zonguldak Valiliği aracılığı ile bakanlığa gönderilen 10 projeden finansmanı uygun görülen dört projenin finansman sözleşmesi imzalandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan program doğrultusunda, Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Milli Eğitim Müdürlüğü, Gökçebey Kaymakamlığı ve Filyos Belediyesi arasında imzalanan projelerle engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımının sağlanması amaçlanıyor.

Valilik Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ali Kaban, artık sadece batıda değil bütün dünyada projeye dayalı sistemlerin egemen olduğu söyledi.

Toplumsal yapıların, pratik hayatı kolaylaştıracak her türlü önlemi aldığı bir zaman dilimine girildiğini dile getiren Kaban, şunları kaydetti:

"Bu zaman dilimi içerisinde Zonguldak olarak bizim de bu projelerden payımızı almamız gerekiyor. Sadece Türkiye'deki bakanlıklarımızın değil aynı zamanda Avrupa'ya bağlı olarak yapacağımız projelerle de sistemden geri kalmayarak payımızı fazlasıyla almaya çalışacağız. Proje çok karlı bir şey siz sadece bir gayret gösterip hedef kitle oluşturuyorsunuz ve o hedef kitlenize uygun olarak dışarıdan kaynak oluşturma şansınız oluyor."

Zonguldak Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülsen Ergül de projenin amacının engelliler konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmak olduğunu vurgulayarak "Projeler için bakanlığımızdan valiliğimize aktarılan toplam ödenek 236 bin 98 liradır. Kabul edilen projelerde sözleşmenin imzalanmasına müteakip 15 iş günü içerisinde proje yürütücüsü kurumlara EDES katkısının yüzde 50'si ödenecektir" diye onuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement